IZABRANI NOVI DIREKTORI: Maratonska sednica Skupštine grada Kruševca

S. BABOVIĆ

25. 09. 2020. u 22:16

ODBORNICI Skupštine grada Kruševca usvojili su na današnjoj maratonskoj sednici rebalans,koji je gradski budžet uvećao za više od pola milijarde dinara,izveštaj o realizaciji budžeta za prvih 6 meseci,završni budžet za 2019.godinu i postavili v.d. direktore više gradskih preduzeća i ustanova.

ИЗАБРАНИ НОВИ ДИРЕКТОРИ: Маратонска седница Скупштине града Крушевца

Foto S. Babović

Rebalansom je utvrđen konsolidovani prihod budžeta od 4,63 milijarde dinara, a prema rečima gradonačelnice Jasmine Palurović do određenih izmena došlo je usled epidemije. Vanredno stanje uticalo je da Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i JP Putevi Srbije odustanu od infrastrukturnih projekata u 2020.

- U ukupnom planu prihoda budžeta preneta sredstva iz prethodne godine čine 594 miliona, ustupljeni prihodi iznose 2,16 milijardi od čega porez na zarade 1,66 milijardi, odnosno 37,2 odsto ukupnog budžeta-navela je gradonačelnica Jasmina Palurović. -Izvorni prihodi budžeta iznose oko jednu milijardu dinara, a među njima je najviše prihodovano na osnovu naplate poreza na imovinu-415 miliona.Transfer iz republičkog budžeta iznosi 682 miliona.

Kako je istakla čelnica grada, planirani iznos za investicije je 1,34 milijarde dinara, što je 244 miliona više od planiranog budžeta.Budžet za prethodnu godinu osstvaren je u iznosu od 3,8 milijardi dinara, što je 100,78 posto više u odnosu na plan.Predstavnici opozicije u lokalnom parlamentu iz redova Pokreta “Metla” imali su zamerke na 594 miliona dinara koja nisu utrošena, a podvukli da bi rashodna stavka trebalo da bude iskorišćenja za potrebe građana, kapitalne projekte i nove prihode.

IMENOVANjA

NOVI rukovodilac Poslovnog centra je Miloš Milošević,koji je iz SPS prešao u SNS i na mestu direktora naslediće Dragog Markovića. Ana Čolić vodiće ZU Apoteka Kruševac.Umesto Dragana Azdejkovića, za v.d.direktora JKP Gradska toplana izabran je Dušan Gvozdenović, dok će Draganu Bogdanović,direktorku Biznisa inkubatora centra na toj funkciji zameniti Martina Manojlović. Za v.d.direktora Centra za stručno usavršavanje, izabran je Nikola Džugurduć, na mesto dosadašnjeg direktora Nenada Stanojevića.Sportski centar će umesto Dragana Lazića voditi Predrag Milenković.Na period od 6 meseci reizbrani su direktorka Centra za socijalni rad Jovana Dunjić i glavni gradski urbanista Aleksandar Cvetković.Za zamenika predsednika Skupštine grada izabran je Siniša Maksimović (SPS).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)