JASMININE KOMŠIJE OTKRIVAJU: Šta se dešavalo nakon ubistva žene u Bariču

J. D. Lj. - A. D.

24. 09. 2020. u 21:00

BEŽIVOTNO telo Jasmine P. (46) pronađeno je juče, u ranim jutarnjim satima, u kući kod Obrenovca, gde je živela.

ЈАСМИНИНЕ КОМШИЈЕ ОТКРИВАЈУ: Шта се дешавало након убиства жене у Баричу

Foto: Fejsbuk

Nju je, po sopstvenom priznanju, sa više uboda nožem, usmrtio njen partner Radovan Raša Ranisavljević (58), iz Koceljeve, koji je kasnije pokušao da se ubije skokom sa šabačkog mosta u reku Savu.

Svi detalji svirepog ubistva nisu još poznati. Međutim, ono što je i sam Radovan priznao policiji je da je on, prekjuče, u kasnim popodnevnim satima, došao kod ljubavnice i pokušao da uđe u kuću. Međutim, Jasmina mu to, navodno, nije dozvolila. Došlo je do svađe i Radovan se revoltiran odlučio na najgore, da presudi svojoj voljenoj, a potom sebi.

Radovan je sačekao da sve utihne i tokom noći je došao do kuće u Beogradskoj ulici u Bariču, u kojoj je bila Jasmina, koja je, kako se veruje, već spavala. Popeo se na merdevine, razbio prozor na sobi, ušao unutra i izbo je više puta nožem. Potom se, nezvanično, oprao od krvi i izašao. Zaključao je ulazna vrata, a ključ od Jasminine kuće, merdevine i nož kojim je počinio zločin, bacio je usput.

Nakon toga, Radovan je seo u svoj automobil i njime se odvezao ka Šapcu, gde je pokušao da se ubije. U tome ga je, međutim, sprečila patrola MUP, kojoj se predao i priznao šta je uradio, nakon čega je uhapšen i predat beogradskoj policiji. Nekoliko sati kasnije, u kuću u Bariču ušla je policija i tamo zatekla Jasminu. Pozvana je Hitna pomoć, ali za nju je, nažalost, bilo isuviše kasno.

Policija je sa nadležnim istražnim organima obavila uviđaj, uzeti su otisci, DNK i drugi materijalni i ostali dokazi koji treba da pomognu u rasvetljavanju ovog zločina.

Meštani Bariča kažu da slabo poznaju Jasminu i da ona, iako se priča da je duže vreme boravila ovde, čak i sa porodicom, nije viđana često ni na ulici, u prodavnici, a kamoli u komšiluku.

- Znamo je iz viđenja - kaže jedna od komšinica. - Slabo je komunicirala sa nama. Delovala je fino, kulturno, mirno. Čula sam da se nedavno razvela, kao i da ima sina od 25 i ćerku od 17 godina.

Foto: Printskrin

Kako saznajemo, kuća u kojoj je Jasmina boravila pripada njenim rođacima. Ona se u nju doselila i navodno je planirala i da je renovira. Radila je kao servirka ili kuvarica u Kliničkom centru Srbije.

- Čuli smo da je ona poreklom iz Svileuve u okolini Koceljeve, odakle je i taj čovek sa kojim se viđala. Navodno, bila je ljubav među njima, ali i velika muška ljubomora. Ko će ga znati šta se tu sve događalo? Eto, ona se razvela, a on nije... Možda je to razlog?!

Radovan Ranisavljević poznat je kao ugledan čovek i dugogodišnji načelnik Odeljenja za opštu upravu u Koceljevi, pa je vest o njegovom hapšenju zbog ubistva ljubavnice u Bariču odjeknula poput groma.

- Zatečeni smo vestima - kažu u lokalnoj upravi u Koceljevi. - Ranisavljević je vredan i stručan, požrtvovan na poslu i među saradnicima. Preispitujemo se među sobom, šta je to moglo da se dogodi da ovako odreaguje? Dobro ga poznajemo i možemo jedino da ga hvalimo kao čoveka, kolegu i prijatelja.

Radovan ima suprugu, dvoje dece i troje unučića, pa u njegovom mestu samo odmahuju glavom u neverici. Rodom iz istog sela je i ubijena Jasmina, ali ona se iz ovog kraja, tvrde meštani, iz Draginje preselila u Barič pre više od 15 godina, i tamo je živela sa suprugom i dvoje dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)