NBA LIGA KVARI PLANOVE REPREZENTACIJE SRBIJE: Na Olimpijskim igrama naredne godine bez Jokića, Marjanovića, Bogdanovića...

Novosti online

23. 09. 2020. u 14:48 >> 14:56

IZLIŠNO je više pričati o problemima koje je korona virus napravio celoj planeti. U nezavidnom položaju je i košarka.

НБА ЛИГА КВАРИ ПЛАНОВЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ: На Олимпијским играма наредне године без Јокића, Марјановића, Богдановића...

FOTO: EPA

NBA liga pravila je pauzu u trajanju od pet meseci, a činjenica je da će i naredna početi nešto kasnije. 

Početak nove sezone u mnogome bi mogao da poremeti planove reprezentacija na Olimpijskim igrama naredne godine. Po prvi put Igre bi mogle da se održe bez NBA igrača. 

To je  u razgovoru za "Si-En-En" priznao i Adam Silver

"Mnogo je sjajnih američkih košarkaša i možda najboljih 15 neće moći da igra u Tokiju. Ali, ostali sjajni hoće. I, naravno postoji veliki broj NBA igrača koji igraju za svoje države. To je nešto što će morati da rešavamo u hodu", rekao je Silver o reprezentaciji SAD.

Nova sezona neće početi pre 2021. godine. Dok će Olimpijske igre biti održane od 23. jula do 8. avgusta. Tada će se u NBA ligi igrati plej-of. 

"Po mom mišljenju, nova sezona neće početi pre početka 2021. Što više saznajemo, sve više verujem da je bolje da počnemo u januaru. Cilj nam je da sledeća sezona bude normalna, sa 82 utakmice i plej-ofom, u halama sa publikom. Iako je idealno početi za Božić, mislim da je malo verovatno. Početak januara je najbolji kompromis jer je cilj da se igra pred navijačima", zaključio je Silver.

To znači da bi Srbija u Tokiju mogla da nastupi bez Nikole Jokića, Bobana Marjanovića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice i Marka Gudurića... 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024