NOVINARKA SRPSKOG POREKLA IZ BELE KUĆE POTVRDILA: Pred Srbiju stavljen ultimatum!

Novosti onlajn

03. 09. 2020. u 18:59

PRED predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Beloj kući stavljen je papir sa 16 tačaka, a jedna od njih odnosi se na priznanje takozvanog Kosova.

НОВИНАРКА СРПСКОГ ПОРЕКЛА ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ ПОТВРДИЛА: Пред Србију стављен ултиматум!

Foto: Tviter/@ksenijapavlovic

Kako su "Novosti" saznale u spornoj tački 10 piše:

"Obe strane se obavezuju na međusobno priznavanje i zaštitu etničkih manjina, restituciju svojstva, rešavanje statusa pojedinaca sa državnog nivoa i dogovaraju se da otvore kancelarije zadužene za zaštitu i izveštavanje o manjinskim pravima svake godine".

Ričard Grenel na ove navode, koje su preneli i neki svetski mediji reagovao je objavom na Tviteru, u kojoj samo kratko stoji "Nije istina". 

Na njegov tvit reagovala je novinarka srpskog porekla iz Bele kuće Ksenija Pavlović, napisavši "ISTINA", nakon čega je doslovno citirala sve što je napisano u tački 10, pritom posebno istakavši reč priznanje: 

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali izašao je pred javnost nakon prve runde pregovora između Beograda i Prištine.

On je rekao da je bilo veoma malo ekonomskih tema. Rekao je da je predsednik Aleksandar Vučić, na osnovu obaveštajnih informacija, znao da neće biti samo ekonomske teme.

- Tačka 10 odnosi se na međusobno priznanje. Ima i ekonomskih tema i one koje se odnose na infrastrukturu, autoput, železnice, pomoći malim i srednjim preduzećima kako bi se podigla ekonomija celog region. Ogroman pritisak - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (54)

ATENTAT NA DONALDA TRAMPA - SVI DETALJI: FBI saopštio da se napad se tretira kao potencijalni teroristički čin (FOTO/VIDEO)