UPOZNAO JE ISIDORU DOK JE BILA DEVOJČICA: Nebojša Pajkić - Treći susret sam izbegao, ne znajući da mi je SUĐENA

Novosti online

05. 08. 2020. u 23:07

ZA života je Isidora Bjelica (52) često isticala da joj je najveću podršku u borbi sa opakom bolešću pružao njen suprug Nebojša Pajkić.

УПОЗНАО ЈЕ ИСИДОРУ ДОК ЈЕ БИЛА ДЕВОЈЧИЦА: Небојша Пајкић - Трећи сусрет сам избегао, не знајући да ми је СУЂЕНА

Foto: A. Stanković

Ovaj skladan par 25 godina je živeo u bračnoj zajednici, iz koje su dobili sina Lava Grigorija i ćerku Vilu Evanđelinu.

Nebojša je jednom prilikom govorio o tome kako je upoznao Isidoru. Ta priča datira iz doba kada je književnica bila još devojčica, a on joj je tada, kako kaže dodao loptu.

- Drugi put smo oboje bili u avionu koji je padao iznad Sarajeva. Kasnije smo rekonstruisali taj događaj. A treći susret sam izbegao, ne znajući da mi je mala Dimitrijeva, kako sam tada govorio, suđena - dodao je uz osmeh Pajkić.

A evo šta je ona ispričala.

- Vodila sam jedan od najradikalnijih art klubova u Sarajevu, sa sve krevetima, što u to vreme nije postojalo ni u Njujorku. Dolazili su umetnici iz cele Jugoslavije, svi koji nešto znače, ali ne i Nebojša, koji je u to vreme pisao scenario za film “Pismo-glava - nadovezala se Bjelica.

Prilikom jedne posete Sarajevu, Nebojšu su pozvali u Isidorin klub.

Čak je i moja majka sumnjala

- Prijatelj kod kog sam došao rekao mi je da klub drži Dimitrijeva ćerka, da je to nešto potpuno novo, da moram videti, a ja sam pomislio da mi neće jedna balavica prodavati avangardu - završio je prisećanje Pajkić.

Iako su se pojavljivala razna nagađanja i tvrdnje o krahu njihovog braka, oni su živeli srećno i u ljubavi, kako zavet i nalaže, dok ih smrt ne rastavi.

Foto: P. Milosavljević

- Tvrdili su da ekscentrici kakvi smo mi neće sastaviti ni 16 dana zajedno. Čak je i moja majka sumnjala, ubeđena da će se umetnički projekat , kako sam nazvala naš brak, raspasti kada dođu deca - govorila je Isidora prošle godine o svom braku.

(Objektiv.rs, Gloria)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)