NOGO I RADOJIČIĆ PUŠTENI KUĆI: Nakon saslušanja tužilaštvo ukinulo rešenje o zadržavanju

Novosti onlajn/S.J.M.

05. 08. 2020. u 11:45

BIVŠI poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić saslušani su juče u Višem tužilaštvu u Beogradu, nakon čega im je ukinuto rešenje o policijskom zadržavanju i pušteni su da idu kući.

НОГО И РАДОЈИЧИЋ ПУШТЕНИ КУЋИ: Након саслушања тужилаштво укинуло решење о задржавању

Foto: Jutjub/SRBIN. info

Prvobitna krivična prijava je izmenjena, pa se oni sada terete za pokušaj pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Tužilaštvo će nastaviti da proverava navode iz te prijave, a Nogov branilac Marko Pušica nam kaže da očekuju da će biti odbačena, jer opis radnje izvršenja dela nema podudarnosti sa propisanim radnjama iz Zakona.

- Obojica i Nogo i Radojičić dali su saglasne odbrane i negirali krivično delo. Nogo je tvrdio da se radi o političkom progonu - kaže nam Pušica.

- Kazali su da nikada nisu uradili ništa protivno Ustavu i Zakonu. Kada su uhapšeni u ponedeljak u 8.50 časova još su bili narodni poslanici i mogli su nesmetano da se upute u Dom Narodne Skupštine, pa i da uđu unutra sve do verifikacije mandata novog saziva.

Nogu je privremeno oduzeta pejntbol puška sa kuglicama i kese sa farbom koje su prilikom hapšenja pronađene u njegovom automobilu.

- Ti rekviziti ne mogu imati veze sa nasilnom promenom ustavnog uređenja. Znamo kako je to u praksi izgledalo u Sloveniji, Hrvatskoj ili od strane šiptarskih terorista na Kosmetu - kaže nam Pušica.

Nogo i Radojičić su dve noći prenoćili u ćeliji u policijskoj stanici na Savskom vencu. Prethodno je Nogo izjavio da će ispred Skupštine Srbije da gađa nove narodne poslanike i pozvao pristalice da mu se pridruže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (30)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju