KRUŠEVLJANIN PREMINUO U KC NIŠ: 344 potvrđena slučajeva KOVID-19 u Kruševcu

S. B.

14. 07. 2020. u 21:09

KRUŠEVLjANIN D.M.(72) preminuo u KC Niš od posledica virusa korona, pa se tako sada 39 slučajeva u Rasinskom okrugu dovodi u vezu sa KOVID-infekcijom.

КРУШЕВЉАНИН ПРЕМИНУО У КЦ НИШ: 344 потврђена случајева КОВИД-19 у Крушевцу

Arhiv

Broj potvrđenih slučajeva KOVID-19 u Kruševcu je od početka epidemije 344,a već nedelju dana ne stižu rezultati uzorkovanja briseva. Prema informacijama “Novosti” očekuju se rezultati oko 500 uzoraka. Poslednji podatak iz Zavoda za javno zdravlje Kruševac je da je nešto povećan broj izlečenih pa se sada kao pacijenti koji su pobedili koronavirus vodi njih 378,ali je,na žalost, zabeležen i jedan smrtni slučaj. Kako saznajemo, reč je o Kruševljaninu D.M.(72),koji je preminuo u KC Niš, pa se tako sada 39 slučajeva u Rasinskom okrugu dovodi u vezu sa KOVID-infekcijom.

- Očekujemo da stignu rezultati,svakoga dana se interesujemo za njih-kaže za “Novosti” Dragan Vuksanović, direktor ZZJZ Kruševac.-Obustavili smo komercijalno testiranje,što je slučaj i u drugom okruzima, a radimo na tome da se najurgentiji brisevi, potrebni za dalje prosleđivanje zdravstvenoj službi, testiraju u referentnim laboratorijama gde je moguće obezbediti da rezultati što pre stignu.  

Na naše pitanje na osnovu čega je Gradski štab za vanredne situacije doneo danas odluku o ponovnom radu otvorenih bazena,koji u usled proglašenja vanredne situacije zatvoreni 7.jula, Vuksanović navodi da je odluka donetana osnovu procene ZZJZ i konsultacija sa Kriznim štabom za vanredne situacije na nivou republike. Dodaje da bazeni radi i u drugom gradovima, uključujući i Beograd.


- Epidemiološka situacija u Kruševcu je nepovoljna i  nesigurna, što ne znači da će bazeni tu situaciju još više pogoršaju, ukoliko se poštuju preporuke Ministarstva zdravlja, odnosno Radne grupe pri ministarstvu-navodi direktor ZZJZ.

Kako je predočeno danas posle sednice Gradskog štaba, otvoreni bazeni u Kruševcu mogu imati kapacitet kupališta od 40 ljudi na 1000 kvadrata i radno vreme od 10 do 18 sati. Među merama je i sedenje samo dve osobe pod suncobranom,osim porodica sa malom decom, razmaka između ležaljki ili osoba na kupalištu od minimum dva metra,dok je razmak između lica i stolova u okviru bara – 1,5 metar.Zabranjeni su timski sportovi koja uključuju bliski kontakt, zaposleni na bazenima moraće da nose maske. Zabranjeno je korišćenje tuševa u zatvorenom i svlačionica,a dozvoljeno je korišćenje toaleta.


RASINSKI OKRUG: JOŠ UVEK 549 POZITIVNIH SLUČAJEVA


BROJ pozitivnih slučajeva od početka epidemije u Rasinskom okrugu,kako su “Novosti” ranije objavile,još od 7.jula iznosi 549. Osim u Kruševcu gde je potvrđeno 344,veći broj potvrđenih bio je u Aleksandrovcu-92 i Brusu-62 lica. U Varvarinu je KOVID-19 potvrđen u 27, u Ćićevcu u 13 i u Trsteniku u 11 slučajeva.

KRUŠEVAC PONOVO PROIZVODI NATRIJUM-HIPOHLORIT


NA današnjoj sednici Gradskog štaba odlučeno je i da se u JKP Vodovod-Kruševac nastavi sa proizvodnjom ddezinfekcionog sredstva natrijum-hipohlorit, a da JKP Kruševac pripremi i postavi rezervoare sa dezinfekcionim sredstvom po mesnim zajednicama.Komunalci od prošle nedelje ponovo dezinfikuju javne površine natrijum-hipohloritom, a to se tri puta dnevno  čini u krugu bolnice i KOVID ambulante “14.oktobar”.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024