VUČIĆ SVE PREDVIDEO I TEK GA ČEKA BITKA ZA OPSTANAK SRBA: Bosanski ministar preti novom Olujom, brisanjem i ukidanjem Republike Srpske (VIDEO)

Novosti online

12. 06. 2024. u 18:13

OBISTINjUJE se sve ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvideo i zbog čega se lavovski borio protiv rezolucije UN o takozvanom genocidu u Srebrenici!

ВУЧИЋ СВЕ ПРЕДВИДЕО И ТЕК ГА ЧЕКА БИТКА ЗА ОПСТАНАК СРБА: Босански министар прети новом Олујом, брисањем и укидањем Републике Српске (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Poslednja potvrda toga stigla je od ministra odbrane BiH Zukana Heleza, u vidu stravičnih pretnji upućenih Srbima i Republici Srpskoj, koje zlokobno najavljuju da Vučića tek čeka bitka za opstanak srpskog naroda u regionu.

Vučić je uspeo da obesmisli sramnu rezoluciju, jer je ona na kraju usvojena na skandalozan način, sa svega 84 glasa “za” od 193 države, ali to nije sprečilo njene tvorce da nastave sa udarima na Srbiju i Srbe, čiji je jedan od glavnih ciljeva ukidanje Republike Srpske.

Izabrana je taktika “drž’te lopova”: Srbiju i Srbe lažno optuživati da ugrožavaju Dejtonski sporazum, a u pozadini raditi upravo to - rušiti Dejton postepenim ukidanjem Republike Srpske, počevši od ukidanja njenih nadležnosti.

Prvo je u ponedeljak Ambasada SAD u Sarajevu poslala skandalozno saopštenje u kojem je nedavni Svesrpski sabor u Beogradu označila kao “napad na Dejtonski sporazum”, na šta im je Vučić odgovorio pitanjem gde u Dejtonskom sporazumu piše da imovina pripada centralnim vlastima BiH, a ne entitetima.

Odgovor Ambasade sadržao je sve osim odgovora. Izbegnuto je objašnjenje gde piše ono što je Vučić pitao, već je nemušto saopšteno da je pomoćnik državnog sekretara Džejms O’Brajen nešto “naveo u svom govoru”.

Novi napad usledio je istog dana, kada je Zukan Helez, gostujući na ekstremističkoj bošnjačkoj televiziji “Hajat”, najavio da će bošnjačke vlasti, u svetlu rezolucije, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podeljena na dva kantona, a njeno ime izbrisano zauvek.

Helez je Srbima zapretio da će, ako se ne povinuju ovom planu, “izvući deblji kraj” i proći kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su proterani u Oluji, poručivši da bi bila “prednost” ako bi se Srbi sami iselili.

Bosanski ministar odbrane naglasio je da “predstavnici međunarodne zajednice sa kojima svaki dan razgovara” dele njegove stavove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sredozemno more u Egiptu na kakvo niste navikli! 8 dana već od 560€ All Inclusive