"ZARAD POBEDE NA IZBORIMA USKRATIĆE LJUDIMA PRAVO DA GLASAJU" Brnabić: Izmene Zakona o biračkom spisku donete zarad unutrašnje stabilnosti

Tanjug

13. 05. 2024. u 07:55

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je da su izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku donete zarad višeg cilja i zarad unutrašnje stabilnosti, a da je deo opozicije koji ih je zahtevao pokazao da ne razmišlja o pravima građana i da će im zarad pobede na izborima uskratiti pravo da glasaju.

ЗАРАД ПОБЕДЕ НА ИЗБОРИМА УСКРАТИЋЕ ЉУДИМА ПРАВО ДА ГЛАСАЈУ Брнабић: Измене Закона о бирачком списку донете зарад унутрашње стабилности

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

- Ja sam predlagala radnu grupu da uđe da pogleda i birački spisak. Samo da bude limitiran broj ljudi, da poverenik da uputstvo kako, da bismo zaštitili lične podatke. Sve sa adresama, sa imenima - rekli su neće. I ovo je njihov način i ponovo pokazuju da njima građani nisu na prvom mestu - rekla je Brnabićeva sinoć za TV Pink.

Brnabićeva je ponovila da će po usvojenim izmenama svi oni koji su promenili prebivalište od 3. jula 2023. pa do 2. juna 2024. morati da glasaju u mestu starog prebivališta.

- Svi ti ljudi treba da glasaju na svojoj staroj adresi, na starom prebivalištu i time je opozicija opet pokazala, čini mi se, jedno nepoštovanje građana, nepoštovanje osnovnih prava i sloboda zarad sopstvenih interesa - ocenila je Brnabićeva.

Brnabićeva je rekla da prema nekim procenama otprilike 10.000 građana neće moći da glasa na predstojećim izborima.

- Ja se izvinjavam svim građanima koje maltretiramo, posebno onima koje neće moći da glasaju jer se njihovo prethodno prebivalište nalazi u opštinama u kojima neće biti glasanja - rekla je Brnabićeva.

BONUS VIDEO:

JOŠ JEDNA POTVRDA DA JE VUČIĆ BIO U PRAVU: Bosanci planiraju veliki udar na Srbiju nakon usvajanja rezolucije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?