VUČIĆ RAZGOVARAO SA BIN ZAJEDOM: Velika čast za predsednika Srbije - Od šeika stigao poziv za učešće na konferenciji sa svetskim liderima

Novosti onlajn

09. 06. 2023. u 15:44

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom el Nahjanom.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА БИН ЗАЈЕДОМ: Велика част за председника Србије - Од шеика стигао позив за учешће на конференцији са светским лидерима

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

- Srdačan, odličan razgovor sa prijateljem šeikom Mohamedom @shkmbz kojem sam zahvalio na pozivu da sa svetskim liderima učestvujem na konferenciji @cop28uaeofficial.

Ponovio sam da je za nas partnerstvo sa #UAE od najvećeg značaja, ne samo zbog globalne reputacije, već i pažnje koju ova uticajna zemlja posvećuje odnosima sa Srbijom.

Upoznao sam šeika Mohameda sa najnovijim razvojem događaja na Kosovu i Metohiji i zahvalio mu na tome što je svojim ugledom u međunarodnim krugovima pomogao da dođe do smirivanja tenzija, kako bi se situacija vratila u okvire razgovora i dijaloga.

Razmenili smo mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa i saglasili da nastavimo zajednički da radimo na unapređenju ekonomskog i investicionog partnerstva Srbije i UAE - napisano je na zvaničnom Instagram nalogu predsednika. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere