ALEKSIĆ TVRDI DA VUČIĆ NIJE BIO U ŠKOLI: Evo dokaza da ne govori istinu

Novosti online

08. 06. 2023. u 13:06

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić posetio je OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru nakon masakra u kojem je dečak ubica usmrtio devet vršnjaka i čuvara škole.

АЛЕКСИЋ ТВРДИ ДА ВУЧИЋ НИЈЕ БИО У ШКОЛИ: Ево доказа да не говори истину

Foto: Kurir

Predsednik je u poseti bio bez prisustva medija jer, kako je rekao, nekada ne obaveštava javnost o svemu.

- Otišao sam u školu u ranim jutarnjim satima, mislio sam da neću da zateknem nikoga osim direktorke, ali bilo je tu još ljudi, zatekao sam domara, nekoliko nastavnika, upisao se u knjigu žalosti, video mesto zločina i bio još više užasnut nego u trenutku kada sam čuo da se to dogodilo - rekao je Vučić nedavno.

Međutim, odmah nakon što je otkrio da je posetio školu u delu javnosti je krenula kampanja protiv njega - išlo se toliko daleko da se tvrdilo da je predsednik slagao da je bio u školi, jer bi, kako su tvrdili, vodio medije da je išao.

Poslednji u nizu onih koji su se pridružili toj kampanji je poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji je danas rekao da ne veruje Vučiću da je posetio školu, a da mediji to ne znaju.

- Je l' neko u Srbiji veruje da on negde ode bez kamere? Ne verujem mu da je bio. Nek pokaže šta je napisao, ako je bio. Niko se nije tamo pojavio - rekao je, između ostalog, Aleksić.

Foto: Kurir

Kurir je objavio fotografiju koja dokazuje da je Vučić govorio istinu, a da su oni koji su ga optužili da je izmislio posetu lagali sve vreme.

Inače, kako se saznaje, o poseti Vučića bili su obavešteni i roditelji koje je predsednik primio, ali im je on rekao da ne želi o tome da obaveštava javnost i pokazuje fotografije iz pijeteta prema deci i njihovim roditeljima. Vučić je tada sa direktorkom obišao školu, učionice 7/2 i 7/4 i razgovarao sa prisutnima.

Nažalost, na političkoj sceni Srbije ne biraju se sredstva i poseže se i za najgorim lažima, što je u ovom slučaju pokazao Miroslav Aleksić. Njegova bezosećajnost ide dotle da on, verovatno sudeći po sebi, misli da bi neko lagao da je posetio školu i taj tragičan događaj koristio u političke svrhe.

Inače, predsednik Vučić nije vodio kamere i novinare ni kada je posetio sela Dubona i Malo Orašje, gde se sreo sa svim roditeljima ubijene dece, nije se slikao ni u Kliničkom centru kada je posećivao ranjenu decu, a ni na sastanku sa roditeljima ubijene dece iz "Ribnikara".

Jednostavno, ovako tragični događaji se ne koriste u političke svrhe.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (333)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)