DIREKTOR KLINIČKOG CENTRA O STANJU DRAGIŠE GALJKA: "Ima kompleksnu povredu karlične kosti, predstoji mu ozbiljno lečenje"

Tanjug

03. 06. 2023. u 12:03

DRAGIŠA Galjak, koji je 29. maja na nemilim događajima u Zvečanu zadobio teške telesne povrede, juče je prevezen iz Opšte bolnice Kosovska Mitrovica na Odeljenje intenzivne nege Urgentnog centra Srbije, jer mu zbog teške povrede predstoji ozbiljno lečenje, izjavio je danas direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin.

ДИРЕКТОР КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА О СТАЊУ ДРАГИШЕ ГАЉКА: Има комплексну повреду карличне кости, предстоји му озбиљно лечење

Foto: AP Photo/Milos Miskov/D.Z.

Ašanin je rekao da je Galjak u dobrom opštem stanju.

- Galjak je povrede u Zvečanu zadobio upucavanjem u slabinski deo leđa i u levu šaku. On je u Opštoj bolnici Kosovska Mitrovica, hitno operisan, zbrinuto je krvarenje i spašen mu je život a radi daljeg lečenja preveden je u Klinički centar Srbije jer ima kompleksnu, tešku multifragmentarnu povredu levog dela karlične kosti i predstoji mu ozbiljno ortopedsko lečenje - rekao je Ašanin. 

Istakao je veliko zadovoljstvo činjenicom da su Galjka danas posetili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- Predsednik Vučić je obišao i troje ljudi koji se u Kliničkom centru još leče posle ranjavanja u okolini Smedereva i Mladenovca. Oni su u znatno boljem stanju, što je  predsednika posebno obradovalo i sa velikim zadovoljstvom je sa njima popričao - rekao je Ašanin i dodao da se očekuje da će ranjeni biti izlečeni.

BONUS VIDEO: "NE DAM ZEMLjU CARA DUŠANA" - Evo šta su Srbi iz Leposavića poručili Kurtijevom gradonačelniku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)