UČESNIK ĐILASOVOG "VELIKOG BRATA" UBIO KSENIJU PAJČIN: Političari koji su danas opozicija, tada nisu govorili o Kapisodi

Novosti online

03. 06. 2023. u 09:46

UBISTVO pevačice Ksenije Pajčin, koje je počinio maneken Filip Kapisoda 16. marta 2010. godine, potreslo je Srbiju. Cela zemlja je mesecima bila zaokupljena zločinom iz jednog jedinog razloga – i (samo)ubica i žrtva bili su poznate ličnosti. Ksenija jedna od najpopularnijih i najlepših srpskih pevačica, a Kapisoda jedna od najvećih zvezda rijalitija "Veliki brat", u kojem je 2009. osvojio treće mesto.

УЧЕСНИК ЂИЛАСОВОГ ВЕЛИКОГ БРАТА УБИО КСЕНИЈУ ПАЈЧИН: Политичари који су данас опозиција, тада нису говорили о Каписоди

Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Youtube, Printscreen/Youtube, Wikipedia/Poštena upotreba, Printscreen/Youtube, Printscreen/Youtube/RTS1, Printscreen/Youtube, Printscreen/Youtube, Pixabay/PellissierJP/EliElschi, Ilustracija

"Velikog brata", prvi rijaliti u istoriji naše zemlje, u Srbiju je doveo Dragan Đilas, funkcioner tada vladajuće Demokratske stranke.

Đilas, koji je u to vreme bio suvlasnik producentske kuće "Emotion", koja je stajala iza "Velikog brata", sagradio je kuću u kojoj se odigravao rijaliti u Pionirskom gradu, na mestu koje je služilo za rekreaciju dece.

O ubistvu se tada raspravljalo iz svih uglova. Psiholozi, sociolozi, teoretičati opšte prakse… svi su imali mišljenje i savet. Samo o jednoj stvari se nikad nije pričalo. O političkoj i poslovnoj odgovornosti Tadića i Đilasa za promociju nasilja i vulgarizaciju društva.

Nije o tome ni reč rekao ni Aleksandar Vučić, najvažniji čovek opozicione Srpske napredne stranke, u to vreme najpopularnije političke partije u zemlji, zato što nije želeo da lešinari i politizuje tragediju.

Svi koji su te 2010. bili na vlasti – Tadić, Đilas, Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Zoran Lutovac… tada su ćutali, uživali u svojim pozicijama, zarađivali bogatstvo, između ostalog i na nasilnim i vulgarnim rijalitijima, ovih dana na pozivaju na proteste i hoće na ulici da ruše vlast.

Ćutali su tada i glumci, poput Nikole Koja i Dragana Bjelogrlića, koji danas takođe pozivaju na proteste.

Bestidno je da predstavnici bivšeg režima danas kao argument potežu tvrdnju da je Aleksandar Vučić odgovoran za masovna ubistva jer je stvorio "kulturu rijalitija".

Ljudi koji su doveli rijaliti u Srbiju, sada za „kulturu nasilja“ optužuju čoveka koji čak ni tu činjenicu nije želeo da politički zloupotrebi, iz pijeteta prema žrtvama, zati što se to jednostavno ne radi.

Ubio majku, pa pretio ubistvom i baki

Ubistvo Ksenije Pajčin nije jedini zločin koji je počinio učesnik „Velikog brata“. Još u novembru 2007. godine Antal Skendžić, učesnik prve sezone tog rijalitija, ubio je svoju majku Rozaliju. Kad je izašao iz zatvora, Skendžić je napravio novi incident – upao je u kuću svoje bake i pretio joj ubistvom ukoliko mu ne prepiše nekretninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (35)

MOĆNO DEJSTVO OKLOPNIH VOZILA: Pogledajte naoružanje Vojske Srbije na Pešteru (VIDEO)