"SLAGALI SU I NISU PUSTILI DRUGU DVOJICU": Petković traži hitno oslobađanje uhapšenih Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića

Tanjug

30. 05. 2023. u 11:50

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da od međunarodne zajednice zahteva da hitno pusti na slobodu Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, koji su juče uhapšeni u Zvečanu.

СЛАГАЛИ СУ И НИСУ ПУСТИЛИ ДРУГУ ДВОЈИЦУ: Петковић тражи хитно ослобађање ухапшених Душана Обреновића и Радоша Петровића

Foto: Novosti

On je za Tanjug rekao da je reč o licima koja su mirno protestovala i nisu činila nikakvo nasilje.

- Želim da obavestim javnost da je Dušan Obrenović, ono što smo čuli od njegovog advokata, brutalno pretučen tokom hapšenja, ali i tokom večeri i noći, s obzirom na to da se Dušan i Radoš nalaze sada u južnom delu Kosovske Mitrovice. Bukvalno su kosovski policajci Albanci pretukli Boga u malom Dušanu i kad to kažem, mislim čak i bukvalno, jer su mu se dodatno svetili zbog toga što je 2016. godine prešao u pravoslavlje, pa je svoje ime Sulejman zamenio imenom Dušan, što mu je kršteno ime - izjavio je Petković.

Kako je naveo, KFOR je rekao da će da pusti na slobodu četiri Srbina, međutim, puštena su samo dvojica.

- Slagali su i nisu pustili drugu dvojicu. Zahtevamo da hitno puste i Dušana i Radoša, pogotovu što je Dušan sada u jako lošem stanju. Zahtevamo i hitnu hiruršku intervenciju zato što ima posekotine po celom telu, verovatno ima i unutrašnje krvarenje i hematome po glavi i ne može da stoji - istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rekao da je ovo apsolutno nedopustivo i naveo da je Dušanu Obrenoviću život ugrožen, jer je toliko pretučen da mu je izmenjen i fizički opis.

BONUS VIDEO: Uništavanje murala Novaku Đokoviću u Orahovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

TO ME NE ZANIMA: Brnabićeva o bojkotu izbora od strane Đilasove opozicije