"UNIŠTILI STE VEZE (TZV.) KOSOVA I AMERIKE" Grenel urnisao Kurtija: Osuđuju vas i demokrate i republikanci

Novosti online

27. 05. 2023. u 15:32

BIVŠI specijalni izaslanik SAD za dijalog Ričard Grenel kazao je da Vašington podržava one za koje veruje da napreduju u poštovanju zapadnih vrednosti i dodao da je samozvnai kosovski premijer Aljbin Kurti uništio čvrste veze tzv. Kosova i SAD.

УНИШТИЛИ СТЕ ВЕЗЕ (ТЗВ.) КОСОВА И АМЕРИКЕ Гренел урнисао Куртија: Осуђују вас и демократе и републиканци

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/AP

Grenel je Tviteru, reagujući na komentar Kurtija o jučerašnjem nasilnom upadu tzv. kosovske policije zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, je pravo izabranih na demokratskim izborima da preuzmu funkciju, rekao da je Kurti prvi lider čije postupke su osudili i demokrate i republikanci. 

 - Međutim, strana pomoć nije pravo. SAD podržavaju one za koje verujemo da napreduju u zapadnim vrednostima. Uništili ste čvrstu vezu SAD i (tzv.) Kosova. Vi ste prvi lider (tzv.) Kosova koga su osudile i demokrate i republikanci - istakao je Grenel.

On je označio u objavi i Vjosu Osmani kojoj je poručio da je "tišina zabrinjavajuća", ali i bivšeg premijera Hašima Tačija kome je poručio da je "sada potreban".

BONUS VIDEO:

Suzavci i šok bombe u Leposaviću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)