JOŠ JEDNA SKANDALOZNA ODLUKA KURTIJA: Priština raspustila Upravljački tim koji je izradio nacrt Statuta ZSO

Novosti online

03. 05. 2023. u 09:37

PRIŠTINA na čelu sa Aljbinom Kurtijem upravo je donela jednostranu i protivpravnu odluku da raspusti Upravljački tim koji je izradio nacrt Statuta ZSO i predstavio ga juče u Briselu, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

ЈОШ ЈЕДНА СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА КУРТИЈА: Приштина распустила Управљачки тим који је израдио нацрт Статута ЗСО

Foto: Profimedia

- Na ovakav potez ni Kurti niti njegov takozvani ministar za lokalnu samoupravu nemaju nikakvo pravo, jer se mandat Upravljačkog tima ne završava predstavljanjem Nacrta Statuta ZSO, već Upravljački tim ima važnu ulogu u samom procesu formiranja ZSO, sve do uspostavljanja Zajednice - navodi se u saopštenju.

- Očigledno je da je Kurti ovom skandaloznom odlukom prekinuo proces formiranja ZSO samo desetak sati nakon što je posle 10 godina on najzad formalno pokrenut u dijalogu. Sada je valjda svima jasno da Kurti ne želi da formira ZSO i da na svaki način želi da izbegne ovu najvažniju obavezu. Ovakvim iznuđenim potezima Kurti nedvosmisleno pokazuje da ne želi ni mir, ni dijalog. Bezakonje Aljbina Kurtija pod hitno mora da zaustavi EU, jer ukidanje Upravljačkog tima vodi ukidanju ZSO, pa samim tim i ukidanju procesa dijaloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada