KAO VRHOVNI KOMANDANT VAM GARANTUJEM Vučić: Srbija neće ni u NATO ni u bilo koji drugi vojni blok

Novosti online

28. 04. 2023. u 13:02

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi da ima najbliže i partnerske odnose sa NATO-om, ali da postoje linije preko kojih ne smemo da pređemo.

КАО ВРХОВНИ КОМАНДАНТ ВАМ ГАРАНТУЈЕМ Вучић: Србија неће ни у НАТО ни у било који други војни блок

Foto: Tanjug

 On je, obraćajući se građanima Sokobanje, ponovio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja ima nezavisnu i vojno neutralnu politiku, kao i da će to ostati dok je on predsednik.

- Srbija je danas jedna od retkih zemalja koja ima svoju politiku samostalnu, nezavisnu i slobodarsku. Upravo zato, videli ste i poslednjih dana, kako su sa svih strana krenuli pritisci od onih koji bi želeli da Srbija ne bude vojno neutralna, već da se priključi NATO-u ili nekom drugom. Dok sam predsednik Republike kao vrhovni komandant vam garantujem Srbija neće ni u NATO ni u bilo koji drugi vojni blok.

 -Srbija će da čuva svoju vojnu neutralnost i svoju slobodu će sama da brani. I to je naš izbor. Prihvatam da svi ovi koji mi sole pamet svaki dan i drže pridike, a svi ste vi pametniji od mene, svi ste se videli sa svetskim državnicima izgleda 100 puta više nego ja. Nijednog niste videli osim na razglednici, ali nema veze, sve to znate bolje nego ja. Ali ja ne mogu da pređem preko izbora ovog naroda, ne mogu da zaboravim šta se ovom narodu desilo, gledam u budućnost uvek i zato pozivam na to da uvek gradimo zemlju, dodao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (135)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a