VUČIĆ O NEUVOĐENJU SANKCIJA RUSIJI: Predsednik slobodne i nezavisne zemlje ne pravda se nikome

Novosti online

31. 03. 2023. u 19:06

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Kraljevu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji zato što mora da poštuje svoje tradicionalne prijatelje i da vodi računa o svojim interesima ne pravdajući se nikome.

ВУЧИЋ О НЕУВОЂЕЊУ САНКЦИЈА РУСИЈИ: Председник слободне и независне земље не правда се никоме

Goran Šljivić

- Kažu: Vučiću, moraš da uvedeš sankcije Rusiji, a iz stranke na čijem sam čelu pojavljuju se ljudi koji kažu da su „ti loša opravdanja što ne uvodiš sankcije Rusiji“. Ja mislim da je ta odluka bila ispravna i doneo sam je vodeći računa o interesima Srbije. Oni misle da se ja pravdam nekome na Zapadu. Predsednik slobodne i nezavisne zemlje ne pravda se nikome i ja sam taj koji je pisao zaključke Saveta za bezbednost. Ja sam taj koji je rekao: poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, nećemo da uvodimo sankcije, znamo kako je bilo kada su nama uvodili sankcije, kako je bilo 1999. godine - rekao je Vučić.

On je rekao da Srbija mora da ostane na "evropskom putu" i da sačuva tradicionane prijatelje.

- Biće odluka ovakvih i onakvih, ali najvašnije je da čuvamo slobodu i ne ugrozimo budućnost svoje dece. Moramo da ostanemo na evropskom putu, ali Srbija mora da sačuva svoje tradicionalne prijatelje i ne okreće im leđa kada im je teško. Pred nama je mnogo toga neizvesnog, ali šta god bude bilo, znajte da ćemo znati da čuvamo svoju zemlju, drugih interesa nemamo. Vi ste moja snaga i mi samo zajedno možemo da nešto uradimo, jer ja sam bez vas ništa - poručio je Vučić u Kraljevu.

G.Šljivić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (202)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista