VUČIĆ: Trudiću se da sačuvamo mir u našoj luci

Tanjug

28. 03. 2023. u 15:00

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da se pribojava da će se Evropa suočavati sa još težim posledicama rata u Ukrajini, da se nada da će veliki lideri zajedno uspeti da smire tu situaciju i istakao da će se i on truditi da koliko je moguće Srbija sačuva "mir u svojoj luci i mir u malom srpskom brodu koji će nastaviti da plovi ka Evropi".

ВУЧИЋ: Трудићу се да сачувамо мир у нашој луци

Foto: Tanjug

Vučić je na konferenciji za medije posle susreta sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu rekao da se nada i da će veliki lideri uspeti da smire situaciju u Evropi, osvrćući se i na nemire u Parizu zbog penzione reforme.

Dodao je da želi da ukaže da je to što se dešava u Francuskoj, kako je kazao, pomalo čudno.

- Da li neko stvarno misli da je razlog podizanja (strosne granice za uslov za penziju) do 64 godine razlog za onolike proteste? Nemačka ima do 67 godina. Ja sam bio taj koji je sprovodio reforme i podigao na 65 godina u Srbiji. Imali smo demonstracije, ali ne takve. Mislite li da je to samo politika? Ne, nešto se drugo tu dešava - ocenio je Vučić.

Prema njegovim rečima u svetu i Evropi je sve manje toga što je postavljeno "na racionalnim osnovama", a sve više "neukrotive političke strasti".

- Sve je manje toga da bilo ko želi bilo koga da čuje i sasluša, a sve više dolazimo do jednog novog političkog termina ili sintagme, koju bih nazvao - neukrotiva politička strast, koja nema veze sa činjenicama, realnošću i racionalnim pristupom. Dovoljno je da pričate bilo šta u današnjoj eri socijalnih mreža, da dobijete strast i emociju dela populacije na svoju stranu i možete da radite šta hoćete sa nesagledivim posledicama - rekao je Vučić.

Dodao je da nije njegovo da brani predsednika Francuske Emanuela Makrona, ali je naglasio da je on uradio što i mnogi drugi time što je podigao starosnu granicu za odlazak u penziju za dve godine, dok je u Srbiji ta granica za muškarce podignuta za tri, a za žene za pet godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (351)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024