"VUČIĆ JE ČOVEK KOJI NAS JE OKUPIO I UJEDINIO": Torbica o govoru predsednika na obeležavanju Dana sećanja

Novosti online

25. 03. 2023. u 14:41

POTPREDSEDNIK Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica izjavio je danas da je Aleksandar Vučić, obraćajući se sinoć na centralnoj državnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u zločinačkoj NATO agresiji 1999. godine, još jednom pokazao da je sa razlogom predsednik svih Srba i da je jedina politička ličnost koja može da okupi i ujedini celokupan srpski narod.

ВУЧИЋ ЈЕ ЧОВЕК КОЈИ НАС ЈЕ ОКУПИО И УЈЕДИНИО: Торбица о говору председника на обележавању Дана сећања

Foto: PS

Torbica je ujedno upitao zašto nije održan čas u školama o stradanju Srba u martovskom pogromu i za vreme NATO agresije. 

- Svako od nas, ko je sinoć bio na Trgu Svetog Đorđa u Somboru, osetio je ponos što pripada srpskom, herojskom i slobodarskom narodu.  Aleksandar Vučić je čovek koji nas je okupio i ujedinio i svojim briljantnim govorom još jednom istakao da Srbiju niko neće ponižavati i umanjivati i zato Aleksandar Vučić ne zaslužuje da bude usamljen u borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa i mi iz Pokreta socijalista nećemo ga ostaviti samog u toj borbi. Međutim, bilo je na trgu u Somboru i pojedinaca koji niti misle, niti rade u skladu sa interesima srpskog naroda i države - rekao je Torbica.

On kaže da mora javno da pita, da li je pomoć u borbi Aleksandra Vučića za Srbiju i činjenica da juče ni u jednoj školi osnovnoj ili srednjoj nije održan javni čas na kom bi đacima bilo objašnjeno šta se to i zbog čega desilo njihovoj državi i narodu pre 24 godine.

- Da li je moguće da nije odvojen ni jedan minut za objašnjenje mladima da nije bilo nikakve humanitarne intervencije pre 24 godine, već da se radi o najbrutalnijoj agresiji NATO pakta tokom koje je ubijeno 78 dece. Da li je pomoć u borbi Aleksandra Vučića za Srbiju i to što je neko u Ministarstvu obrazovanja doneo odluku da se ne održi ni poseban čas posvećen pogromu Srba na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. godine? Koji je razlog da se ne održi čas i podseti na stradanje Srba od strane šiptarskih terorista? Krajnje je vreme da se Srbija i srpski narod konačno oslobode od parazita koji provode tuđe agende čineći štetu narodu Srbije i samom Vučiću - poručio je potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (31)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina