SRCEPARAJUĆA HILOVA OBJAVA: Pošto nam je "birao" ministre, sad brine i o pravosuđu (FOTO)

V. N.

23. 03. 2023. u 17:23

POŠTO je svojevremno izrazio ambiciju da sastavlja Vladu Srbije i da u ime naše vlasti i države bira strateški put, odnosno da nas podučava da nam je od velike koristi da uvedemo sankcije Rusiji, američki ambasador u Beogradu naprasno se "zabrinuo" i za stanje u srpskom pravosuđu.

СРЦЕПАРАЈУЋА ХИЛОВА ОБЈАВА: Пошто нам је бирао министре, сад брине и о правосуђу (ФОТО)

Foto: Ambasada SAD

Naime, Kristofer Hil se na "tviter" nalogu Ambasade pohvalio da se sastao sa Bojanom Savović i Jasminom Paunović, tužiteljkama u Višem tužilaštvu u Beogradu , koje su nedavno premeštene u drugo odeljenje po nalogu Višeg tužioca Nenada Stefanovića.

U objavi je navedeno:

- Nezavisno pravosuđe i borba protiv korupcije ključni su za napredak Srbijem a naročito članstvo u EU. Sjedinjene države u potpunosti podržavaju Srbiju u tom nastojanju i cene partnerstvo profesionalaca u Tužilaštvu, koji su toga svesni, poput Bojane Savović i Jasmine Paunović.

Foto: Ambasada SAD

Tako se ekselencija ponovo umešala u unutrašnje stvari Srbije kršeći Bečku konvenciju, a sve pod srceparajućom brigom za poštovanje vladavine prava. Zanimljivo je i to što je svoje gošće nazvao "partnerima".

Podsetimo, Hil je u jeku pregovora o sastavu aktuelnog kabineta Ane Brnabić javno govorio kako bi "voleo da se formira prozapadna Vlada Srbije" i da je to "jedina opcija".

Takođe, brinuo je i za naš geopolitički položaj i ekonomiju, pa nam je nedavno poručio da "Srbija plaća visoku cenu neuvođenja sankcija Rusiji, ali da još nije kasno da ih uvede".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (30)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist