HOLANDIJA POSLE RAZOČARANJA U OHRIDU IGRA NA DRUGU DEŽURNU KARTU: Pritisnuti Srbiju i Vučića da uvedu sankcije Rusiji

V. N.

21. 03. 2023. u 22:01

POSLE šefice nemačke diplomatije Analene Berbok pritiscima na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića pridružio se i holandski premijer Mark Rute.

ХОЛАНДИЈА ПОСЛЕ РАЗОЧАРАЊА У ОХРИДУ ИГРА НА ДРУГУ ДЕЖУРНУ КАРТУ: Притиснути Србију и Вучића да уведу санкције Русији

Foto: Profimedia

Kako "Novosti" saznaju, predsednik vlade Holandije danas je u parlamentu skicirao pozicije svoje zemlje uoči samita šefova država i vlada EU, na čijem dnevnom redu će biti i nedavni pregovori Beograda I Prištine u Ohridu.

Kako prenose izvori našeg lista, Rute je pred poslanicima kazao, između ostalog, da treba pojačati pritisak na Srbiju i njeno rukovodstvo kako bismo uveli sankcije Rusiji.

Doduše, ogradio se da se prednost mora dati diplomatskim metodama, ali nije isključio druga sredstva prinude ne bi li se naša vlast i predsednik Vučić primorali da okrenu leđa Moskvi.

Zgrada holandskog parlamenta/Foto: Profimedia

Tako je ovaj predstavnik holandskog desnog centra i provereni zastupnik evroatlantskih perspektiva takozvanog Kosova osnažio ponovo dežurni pravac briselske politike - naterati Srbiju da se što pre pridruži embargu protiv Rusije.

Njegova zemlja, zajedno za baltičkim republikama, poslovično napredak naše države na maršruti EU najviše meri upravo odnosom Beograda prema Moskvi, a Rute je očigledno osetio momenat da se posle kraha u Ohridu, pošto Vučić nije ništa potpisao, zaigra na drugu dežurnu kartu.

BONUS VIDEO: VUČIĆ - Neću priznati tzv. Kosovo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (15)