VUČIĆ INDIREKTNO POTVRDIO SAZNANJA "NOVOSTI" O BERBOKOVOJ: Nema trikova, ali ni priznavanja Kosova! (VIDEO)

Novosti onlajn

21. 03. 2023. u 13:58

SRBIJA se nikada nije služila nikakvim trikovima. To je moja poruka i onima koji su juče na Komitetu za spoljne poslove EU govorili o tome. Za razliku od svih njih mi se nikada trikovima ne služimo. Ono što sam rekao u Narodnoj skupštini Srbije, njima u Ohridu i Briselu, petorki u Beogradu ponavljam svakoga dana i ni za jotu se moj stav nije promenio. Ono što nećemo da radimo, i što sam ponovio danas Tajaniju, a što sam u lice kazao i Šolcu i Makronu glasi - nema govora o članstvu Kosova u UN i nema priznavanja.

ВУЧИЋ ИНДИРЕКТНО ПОТВРДИО САЗНАЊА НОВОСТИ О БЕРБОКОВОЈ: Нема трикова, али ни признавања Косова! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Profimedia

Ovo je danas u Palati Srbija, jasno i glasno, ponovio predsednik Srbije, pred predstavnikom članice G7, potvrđujući indirektno i sinoćnja saznanja "Novosti" da je šefica nemačke diplomatije Analena Berbok, na sastanku Komiteta za spoljne poslove EU, upozorila svoje kolege "da se nikako ne sme nasedati na trikove Beograda" pozivajući ih da se pod hitno moraju sprovesti delovi iz plana Unije za razrešenje kosovskog čvora.

Vučić je tokom obraćanja medijima, posle susreta sa ministrom spoljnih poslova Italije Antoniom Tajanijem, kazao da je "pravno obavezujuće za Srbiju kada stavi potpis ili pečat na nešto i kada se sa tim usmeno saglasi".

- Niko za Srbiju ne može da proizvede pravnu posledicu osim njenog predsednika i u pojedinim slučajevima premijera ili ministra spoljnih poslova. Što se tiče implementacije, Srbija će da radi na ispunjavanju svega što je rekla da će raditi, uprkos tome što ne mislim da će Priština da ispuni ono što joj je jedina obaveza, a to je da u skladu sa sporazumima postignutim u briselskom dijalogu formira ZSO - naveo je šef države.

Berbokova nije precizirala o kojim trikovima je reč, ali ju je očigledno pogodilo to što je predsednik Vučić u vili Biljana, tokom pregovaračkog maratona u Ohridu, prozreo namere briselske administracije, ne želeći da stavi svoj potpis na pomenuti dokument, niti na prateći aneks za njegovu implementaciju. Ona je, inače, ogolila svoju političku agendu u oktobru prošle godine, stavom da bez međusobnog priznavanja sa Kosovom nema članstva Srbije u EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (225)

IZVIĐAČKA ČETA ISPUNILA SVOJE ZADATKE: Sjajn prikaz Vojske Srbije na Pešteru (VIDEO)