VUČIĆ: Ako budemo menjali politiku, ja ću lično da vam to saopštim, a ne Rade Basta

Novosti online

16. 03. 2023. u 18:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je država previše ozbiljna stvar i da Srbija ima svoju politiku koje se drži i čuva.

ВУЧИЋ: Ако будемо мењали политику, ја ћу лично да вам то саопштим, а не Раде Баста

Foto: Tanjug

- Nama je sukob u Ukrajini doneo samo glavobolju, od političkih do brojnih drugih. Srbija je neposredno posle izbijanja sukoba izašla sa stavom u kojem je rekla da osuđuje narušavanje teritorijalnog integritetea zemalja članica UN. Ali, mi smo tada takođe rekli, zbog svega što se nama zbivalo, da sankcije ne rešavaju probleme i da mi nećemo da se priključimo tome. Od tada nije bilo teme, pored kosovske teme, količina laži koje su koristili po pitanju KiM prevaziđena je samo po pitanju sankcija KiM. Ja to u životu nisam čuo. Od toga da ću da uvedem 3. aprila prošle godine, pa za prvi maj, svi znaju 100 posto, javio im je neko bog će znati ko. Srbija ima svoju politiku. Kada budemo u situaciji da svoju politiku menjamo, obavestićemo vas o tome. Ja najbolje znam kada se nalazimo u bezizlaznoj situaciji i kada treba da promenimo svoju politiku. Kada neko kaže da ja puštam probne balone, ne verujte u laži. Moje ne zaklinjem se vredi više od njihovog zaklinjem se. I traje mnogo duže. Najsmepšnije je što je neko rekao Rade Basta je Vučićev čovek - idite lečite se. Čoveka nikad nisam video osim kada vidim sve predstavnike vlade, možda sam razgovarao jednom u životu. Ja sad treba da idem da trčim i kažem nećemo. Kada budem menjao politiku, ja ću da vam se obratim. Do sada je bilo da nema većine u vladi za to, da je naša politika mudro i pametno odmerena, izdržala protek vremena veći od godinu dana u najtežim mogućim uslovima u modernom dobu. I sad će tu politiku da mi promeni Rade Basta. Dajte ne igrajte se sa politikom, država je previše ozbiljna stvar. Srbija ima svoju politiku i drži se i čuva svoju politiku - naveo je predsednik i dodao da Srbija ne može lako da opstan ako nije na evropskom putu, ali da to ne znači da u svemu moramo da budemo saglasni.

- Dok sam poredsednik Republike Srbija neće biti izolovana i grabiće snažnim korakom napred. Svako ima pravo na svoje mišljenje, i gospodin Basta, ali prvo tu svoju veliku pamet iznesi pred svoje kolege, jer Vlada je kolegijalni organ. Ne možeš da izlaziš sa odlukama koje su suprotne veći u Vladi, jer onda vlada nema smisla - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (237)