LAJČAK POSTROJIO SRPSKU OPOZICIJU: Jeremićev Jovanović ćutao i gledao u pod, Đilas imao samo jedno pitanje

Novosti online

13. 03. 2023. u 18:57

SPECIJALNI izaslanik EU Miroslav Lajčak sastao se danas sa opozicijom u Srbiji.

ЛАЈЧАК ПОСТРОЈИО СРПСКУ ОПОЗИЦИЈУ: Јеремићев Јовановић ћутао и гледао у под, Ђилас имао само једно питање

Foto Tanjug

Sastanku sa Lajčakom prisustvovali su predsednik SSP Dragan Đilas, predsednik DS Zoran Lutovac, predsednik PSG Pavle Grbović, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, Radomir Lazović iz pokreta NDMB i gensek Narodne stranke, Stefan Jovanović.

Lajčak je srpskoj opoziciji, na određeni način, održao predavanje bez mnogo dijaloga, kako bi im predstavio evropski predlog za pitanje Kosova i Metohije.

Deluje kao da srpska opozicija nije došla spremna na sastanak: Samo je Dragan Đilas pitao da li je Vučić (na sastanku koji se održao ranije danas) branio Srbiju ili ne, na šta mu je Lajčak odgovorio da je "predsednik Srbije jasno postavio crvene linije koje Srbija nije spremna da pređe".

Stefan Jovanović iz stranke Vuka Jeremića, koji je bio hitar na jeziku kada je trebalo optužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će potpisati sporazum o kome se za sada samo razgovara, te tako izgubiti Kosmet, je tokom celog sastanka ćutao i gledao u pod, slušajući svaku reč specijalnog izaslanika.

Podsećamo, pre sastanka s opozicijom, Lajčak je razgovarao sa Aleksandrom Vučićem, koji je javnosti otkrio da je sastanak bio "težak", kao i da će detalje otkriti najkasnije u četvrtak.

Za razliku od Jovanovića, Vučić se ne libi da ponovi čvrst stav Srbije ni pred liderima Francuske i Nemačke, Emanuelom Makronom i Olafon Šolcom, od kojih je potekao francusko-nemački plan.

Tom prilikom, krajem prošlog meseca, Vučić je rekao:

- Da smo odbili i odbacili, kao što su neki pametni govorili bili bismo odbačeni, trpeli teške posledice kakve smo imali i devedesetih, uz rezultate koje smo imali i dvehiljaditih, uz otpuštanja. Ja tada saopštavam precizno, vodim računa o svakom slovu, da je Srbija spremna da radi na implementaciji mnogih stvari iz plana, ali smo izneli jasnu veliku jednu primedbu. To sam rekao i Makronu i Šolcu u Minhenu, i svih velikim liderima. Reč je o tome da ne može da se priča o međusobnom priznanju, priznanju i ulasku tzv. Kosova u UN - rekao je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (105)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda