PRE OHRIDA ĆU REĆI ŠTA MISLIM I ŠTA NAM JE ČINITI: Vučić danas i sutra sa Lajčakom

Tanjug

13. 03. 2023. u 11:27

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je da će danas i sutra razgovarati sa specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a da će u sredu ili četvrtak pre puta u Ohrid izneti više informacija kako vidi situaciju povodom Kosova i Metohije i šta treba činiti.

ПРЕ ОХРИДА ЋУ РЕЋИ ШТА МИСЛИМ И ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ: Вучић данас и сутра са Лајчаком

Foto: Tanjug

- Ne želim mnogo da govorim pre susreta, danas i sutra ću biti sa njim i pokušati da radim, ne o tome o čemu ćemo da maštamo, već šta je to šta možemo da uradimo - rekao je Vučić u Dobanovcima odgovarajući na novinarsko pitanje o evropskom sporazumu,  Lajčakovoj poseti Prištini i Beogradu, kao i očekivanjima od predstojećeg sastanka u Ohridu, Briselskom sporazumu i ZSO.

On je dodao i da ne vidi šta je smisao ako neko ne želi ni da razgovara o ZSO.

- Ako neko ne želi ni da razgovara, a kamoli da implementira ZSO, ne vidim šta je smisao, da ne govorim ništa više od toga. Danas i sutra ću da razgovaram sa Lajčakom, a u sredu ili četvrtak, pre puta u Ohrid, reći ću kako sve vidim, šta mislim o svemu i šta nam je činiti u narednom periodu - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)