NOVI SKANDALOZNI POTEZ POZNATOG SRBOMRSCA: Tražio hitno uklanjanje spomenika Milici Rakić

Novosti online

13. 03. 2023. u 11:13

GUNTER Felinger, austrijski ekonomista koji je poznat po tome da na društvenim mrežama često napada Srbiju i Rusiju, ovog puta je otišao korak dalje, sramno pozivajući na uklanjanje spomenika mučko stradalim mališanima tokom NATO agresije 1999. godine.

НОВИ СКАНДАЛОЗНИ ПОТЕЗ ПОЗНАТОГ СРБОМРСЦА: Тражио хитно уклањање споменика Милици Ракић

Foto: D. Milovanović

Naime, postavivši fotografiju spomenika posvećenog najmlađim žrtvama NATO agresije, koji nosi lik Milice Rakić, Felinger je napisao da isti predstavlja "izvrtanje činjenica" te da Srbija, kako on kaže, "ostaje kolevka evropskog antiamerikanizma".

- Dokle god Srbi, pa čak i neki austrijski političari ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni - stoji u sramnom tvitu.

Podsetimo, spomenik "Bili smo samo deca" u Tašmajdanskom parku bolno su sećanje na NATO agresiju u kojoj je poginulo 79 najmlađih. Spomenik Milici Rakić su 2000. godine podigle "Večernje novosti" u znak sećanja na svu decu koja su izgubila živote u bombardovanju. Mala Milica postala je simbol stradanja dece. Ona je poginula 17. aprila 1999. godine, u porodičnoj kući u Batajnici, dok je sedela na noši.

Kako su "Novosti" već pisale, Gunter Felinger rođen je u Austriji i državljanin je Austrije, ali je albanskog porekla.

Felinger je član ALBAH fondacije za područje Severne Makedonije.

Foto: Printskrin Tviter/@GunterFehlinger

Takođe, prema podacima do kojih smo došli, Felinger je član NVO "IGCG International Governance Consulting Group" u "ETR Europeans for Tax Reform".

Poznat je po tome što potencira tezu da će se Ruska Federacija i Kina u skladu sa svojim interesima suprotstaviti članstvu tzv. Kosova u Organizaciji Ujedinjenih nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba