MILO PONOVO NAPADA SPC: Ideje o velikosrpskom nacionalizmu dolaze iz Vlade Srbije

V.K.

09. 03. 2023. u 22:12

KANDIDAT za predsednika Crne Gore, aktuelni šef države Milo Đukanović kazao je gostujući na RTCG-u u debati da će odbraniti građanski karakter države.

МИЛО ПОНОВО НАПАДА СПЦ: Идеје о великосрпском национализму долазе из Владе Србије

Foto Novosti

On  je ponovo napao SPC idajući joj epitet "agenta imeprijalne Rusije na Balkanu".

- Ne pada mi na pamet da formiram nove crkve ali mi je obaveza pred istorijom da branim istinu. Crna Gora je imala autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu - kazao je on.

Đukanović je kazao i da je potrebno da Crna Gora što prije dobije Vladu, ali takvu koja će brinuti o nacionalnim interesima.

- Ne želimo Vlade gde premijer verom pomera planine i govori nam o transcedentalnim iskustvima iz zagrobnom života, gde imamo ženu četnika i ministra pravde koji negira genocid u Srebrenici. Potrebno je povesti Crnu Goru ka EU - kazao je Đukanović.

Tvrdi i da su prethodne Vlade pokrenula pitanja genocida u Srebrenici i priznanja Kosova.

- Sada su jedino nažalost pogoršani odnosi sa Srbijom. U međuvremenu je došlo do restauracije velikosrspkog nacionalizma čiji je primarni cilj Crna Gora, ali ne samo Crna Gora. Zato odnosi Srbije nisu pokvareni samo sa Crnom Gorom. Taj koncept je velikodržavni. Problem je što te ideje dolaze iz Vlade Srbije i moramo zaštiti vitalne nacionalne interese. Crna Gora nikada nije bila antisrpska, uvek je pomagala evropsku i građansku Srbiju. Prihvatili smo Zorana Đinđića koji je izgubio Vladu a on je doprinio da Srbija stane na evropski put - kazao je on.

Ponovio je da Srbi nisu ugroženi u Crnoj Gori, ali i dodaje da se Srbi teško navikavaju na multikulturalizam.

- Mislim da nije problem sa Srbima u Crnoj Gori već sa liderima srpskih stranaka u Crnoj Gori. Nismo mi najavljivali izlazak na Savu i Dunav nego oni na Jadransko more, niti smo mi vodili bitku za Niš, nego oni bitku za Nikšić - kazao je lider DPS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju