DOŠAO OVDE KAO GOST, A ŽELI DA NAM DIKTIRA TEMPO: Najbahatija izjava šefa delegacije EU u Srbiji dosad

Tanjug

06. 03. 2023. u 16:17

ŠEF delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre ocenio je danas da nije vreme da se kasni sa donošenjem važnih odluka i naglasio da će EU odgovoriti na pravi način ako vidi da Srbija i tzv. Zapadni Balkan u tom pravcu čine pozitivne korake.

ДОШАО ОВДЕ КАО ГОСТ, А ЖЕЛИ ДА НАМ ДИКТИРА ТЕМПО: Најбахатија изјава шефа делегације ЕУ у Србији досад

Foto: Tanjug

- Mislim da nije vreme da se kasni sa nekim odlukama, vreme je da se donose odluke da se prave pravi izbori, da se shvati gde je budućnost i dela u tom pravcu. Ako se tako radi, krene u rešavanje problema, ako to EU vidi, odgovoriće na pravi način - rekao je Žiofre na 30. jubilarnom „Kopaonik biznis forumu“ na panelu „Budućnost EU i Zapadnog Balkana“ na kojem su govorili ambasadori Francuske, SAD i Nemačke Pjer Košar, Kristofer Hil i Anke Konrad.

Prema Žiofreovim rečima, takozvani Zapadni Balkan je danas sa svim problemima drugačiji nego što je bio.

- Situacija se promenila ekonomski, region je totalno vezan za EU, EU je glavni trgovinski partner, studenti mogu da se kreću, da idu u EU, potpuno je drugačija slika i pored svih problema - tvrdi on i dodaje da su se ipak posle početka ruske specijalne operacije u Ukrajini stvari promenile i da zato treba doneti odluke koje će to izmeniti.

Ali, posle 24. februara kao da smo u drugom svetu, rekao je ambasador i dodao da zna i da se zna šta se desilo 1991. kada je došlo do izuzetnih istorijskih ubrzanja, ali da je pitanje da li se pravilno tumači taj istorijski momenat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)