ZAVRŠEN ZAJEDNIČKI SASTANAK U BRISELU: Vučić razgovarao sa Boreljom, Lajčakom i Kurtijem

Novosti online

27. 02. 2023. u 18:03 >> 20:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na trilateralnom sastanku sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

ЗАВРШЕН ЗАЈЕДНИЧКИ САСТАНАК У БРИСЕЛУ: Вучић разговарао са Борељом, Лајчаком и Куртијем

Foto: Printscreen/Pink

Sastanak je završen pre oko 20 časova, saopšteno je na TV Pinku. Kako je najavljeno predsednik Vučić obratiće se građanima Srbije iz Brisela uključenjem uživo za tu televiziju.

Podsetimo, predsednik Vučić je pre odlaska u Brisel da Srbija ima jasne "crvene linije" - nema Prištine u UN i nema priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo.

Priština ne želi da bilo šta ispoštuje i ne pristaje na bilo kakav kompromis. Kurti ne želi čak ni ZSO da formira, a to je preduslov svih daljih dogovora.

Potvrda načelne saglasnosti Beo­grada i Prištine oko francusko-nemačkog predloga za Kosovo i Metohiju, kao i pitanje Zajednice srpskih opština, očekuje se da bude glavna agenda susreta predsed­nika Srbije Aleksandra Vučića i Aljbina Kur­tija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (250)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni