VUČIĆ RAZGOVARAO SA ŠOLEOM: "Očekujem težak sastanak, ali Srbija je privržena miru i stabilnosti"

Novosti online

26. 02. 2023. u 14:36

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa specijalnim savetnikom u američkom Stejt Dipartmentu Derekom Šoleom, koji je preneo stavove zvaničnog Vašingtona uoči sutrašnjeg sastanka u Briselu.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ШОЛЕОМ: Очекујем тежак састанак, али Србија је привржена миру и стабилности

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Američki diplomata je istakao da SAD potpuno podržavaju predlog EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da očekuje da sutrašnji sastanak u Briselu bude konstruktivan, uz primetan napredak ka dogovoru. 

Šole je takođe rekao da treba da budu primenjeni sporazumi, ranije potpisani u procesu dijaloga, što podrazumeva i uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

Predsednik Vučić je rekao da očekuje veoma težak sastanak, ali da je Srbija privržena miru i stabilnosti u regionu, te da je u tom kontekstu spreman da radi na konceptu i primeni ponuđenog plana uz jasno određena ograničenja. 

Predsednik Vučić i specijalni savetnik Šole su razgovarali i o evropskoj budućnosti Srbije, koju SAD podržavaju, kao i o značajnim mogućnostima za razvoj srpsko-američke saradnje u različitim oblastima, posebno ekonomskoj.

BONUS VIDEO: MORBIDNA REKLAMA U PRIŠTINI - Kako Kurtijevi mediji pozivaju na bojkot srpskih proizvoda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (60)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna