DA UKLONE BAZE TZV. SPECIJALNE POLICIJE: Srbi iz Zubinog Potoka traže prekid eksproprijacije imanja

D. Z.

21. 02. 2023. u 20:42

OSIM što su nelegalno uzurpirali i sagradili bazu specijalne kosovske policije u Gornjem Jasenoviku u opštini Zubin Potok, na današnjem sastanku predstavnika privremenih prištinskih institucija sa žiteljima ove opštine i vlasnicima uzurpiranih imanja , rečeno je da prisustvo kosovskih specijalaca uznemirava žitelje opštine.

ДА УКЛОНЕ БАЗЕ ТЗВ. СПЕЦИЈАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Срби из Зубиног Потока траже прекид експропријације имања

FOTO D.Z.

Sem zahteva da se prestane sa ilegalnim radovima i ukloni već sagrađena baza, žitelji ove opštine ukazali su da izgradnja nelegalne baze urušava i turističke potencijale opštine.

Naime, Dragiša Mijačić, direktor Instituta koji se bavi turizmom u Zubinom Potoku, naveo je da se raspoređivanjem policije urušava i nestaje turistička ponuda ove opštine.

  -Imamo ovde turistički proizvod 'Via Ferata' koji je najbolji i najveći turistički proizvod, potom drugi turistički proizvod nam je jezero Gazivode. 'Via Dinarita' je treći turistički proizvod čija staza sada prolazi pored baze koja je napravljena u Jasenoviku. Jesenas, kada smo išli da obeležimo turističke staze, specijalci su nas jurili kao teroriste –ukazao je Mijačić.

On je kao i većina žitelja koji su učestvovali u današnjoj raspravi zapitao predstavnike prištinske vlasti šta je javni interes ovoga što rade u Zubinom Potoku i opomenuo da su celu prošlu turističku sezonu otkazali, jer ne mogu da dovedu turiste.

Inače, na današnjoj javnoj raspravi u sali SO Zubin Potok sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, žitelji sela u ovoj opštini, na čijem području se nalazi imovina predviđena eksproprijacijom, zatražili su obustavu i uklanjanje baza specijalne policije odnosno prekid eksproprijacije imanja za koje su prištinske vlasti predvidele nastavak gradnje postojećih i novih objekata od, kako tvrde, javnog interesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili