SVETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA: Organizovana tribina na inicijativu Saveta za omladinu Gradskog odbora SNS Beograd

Novosti online

04. 02. 2023. u 14:21

POVODOM obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka, na inicijativu Saveta za omladinu Gradskog odbora SNS Beograd, a u saradnji sa Savetom za zdravstvo, organizovana je tribina, pod nazivom ”Budi brža - značaj prevencije i edukacije o malignim oboljenjima kod mladih žena”.

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА: Организована трибина на иницијативу Савета за омладину Градског одбора СНС Београд

Foto: Novosti

Na tribini su govorili članovi Saveta za zdravstvo Gradskog odbora SNS Beograd, dr Marko Berak - ginekolog, dr Zoran Bekić - onkolog, dr Alekasandra Petrović – endokrinolog i Vesna Ignjatović, članica SNS sa Zvezdare koja je pobedila rak i prenela svoja iskustva.

Srpska napredna stranka je stranka koja vodi odgovornu zdravstvenu politiku, trudimo se da podižemo svest građana o važnosti prevencije i očuvanju zdravlja svih, a posebno želimo da stavimo akcenat na zdravlje mladih žena. Prisutne dame bile su u prilici da čuju sve o ovoj važnoj temi, na koji način treba da brinu o svom zdravlju i da na vreme obavljaju preventivne preglede.

Tokom poslednje decenije obolevanje od raka u Srbiji je u porastu. Žene najčešće obolevaju od raka dojke, debelog creva, pluća, grlića materice i pankreasa.

Ovo je prva u nizu tribina i edukacija koje ćemo organizovati na različite teme, a biće namenjene mladim ženama, sa ciljem da se poboljša njihov položaj u društvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest