PRIŠTINA OTIMA JOŠ SRPSKE ZEMLJE: Još dve odluke o eksproprijaciji zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok

Novosti online

02. 02. 2023. u 23:11

VLADA privremenih institucija u Prištini usvojila je večeras još dve odluke u vezi sa eksproprijacijom zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok, prenosi Koha.

ПРИШТИНА ОТИМА ЈОШ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ: Још две одлуке о експропријацији земљишта у општинама Лепосавић и Зубин Поток

Foto: J. Matijević

Prvom odlukom Ministarstvo životne sredine je ovlašćeno da izvrši pripremne radove na utvrđivanju podobnosti zemljišta za realizaciju „Infrastrukturnih projekata od javnog interesa“ u Leposaviću, dok je druga odluka koja je usvojena „dalje ispitivanje zemljišta“.

„Odluka kojom se ovlašćuje Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture da izvrši pripremne radove za utvrđivanje potencijalne podobnosti jedne ili više parcela nepokretnosti za realizaciju „Infrastrukturnih projekata od javnog interesa“, katastarske oblasti: Dren i Lešak u opštini Leposavić. Odluka o daljem razmatranju zahteva na sopstvenu inicijativu za eksproprijaciju za javni interes nepokretne imovine, koja je neophodna za realizaciju „Infrastrukturnih projekata od javnog interesa“, katastarske oblasti Bistrica, Velji Breg, Dren, Lešak i Košutovo, u opštini Leposavić i katastarske oblasti Brnjak, Zubin Potok, Banja i Gornji Jasenovik, u opštini Zubin Potok“, navodi se u saopštenju Vlade.

Kako se navodi u odluci Vlade, za prvu odluku svako lice koje je vlasnik parcela koja su predmet pripremnih radova ima pravo na naknadu u vrednost koju utvrđuje Ministarstvo finansija, dok je u drugom rešenju navedeno da će vrednost naknade za nekretnine koje će biti eksproprisane utvrditi Ministarstvo finansija.

Vlada privremenih institucija u Prištini 16. januara usvojila je odluku o eksproprijaciji zemljišta u opštini Leposavić, a radovi na proširenju puta u selu Dren počeli su juče. Meštani tog sela protestuju već dva dana i kako navode, odlučni su u očuvanju svoje imovine koju Vlada u Prištini želi da uzurpira, preneo je „Kosovo onlajn“.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)