MILENKO JOVANOV: Opozicija ne želi nikakav dogovor ni jedinstvo oko Kosova i Metohije

Novosti onlajn

01. 02. 2023. u 12:35

POSLEDNjI istup Miroslava Aleksića u tajkunskim medijima još jednom je potvrdio da opozicija ne želi nikakav dogovor i nikakvo jedinstvo oko Kosova i Metohije, već da im je ideja da i ovu temu, važnu za čitav srpski narod, zloupotrebe u cilju rušenja predsednika Vučića, ističe Milenko Jovanov, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

МИЛЕНКО ЈОВАНОВ: Опозиција не жели никакав договор ни јединство око Косова и Метохије

Foto: Arhiva

"Aleksić gomilom laži i bolesnih konstrukcija i optužbi koje je izrekao pokušava da napravi uvertiru za sutrašnju sednicu, ali ništa konkretno nije rekao o samom problemu Kosova i Metohije. Ni šta je politika kakvu zastupa, ni kakva su rešenja koja nudi.

To se, doduše, ne može ni očekivati od čoveka koji je, kao član delegacije Skupštine Srbije, na sastanku u Strazburu, kada je bio pozvan da kaže nešto o problemu KiM, rekao da ga ta tema ne interesuje. I to je tačno. Njega interesuje da lažima i klevetama pokuša da sruši predsednika Vučića i da tako dođe na vlast.

Jedino za šta se Aleksić borio u Starzburu jesu interesi Šolakovih medija. Činjenica je da ni ne možemo od njega da očekujemo da se za KiM bori sa istim žarom sa kojim se bori za interese Dragana Šolaka, a on sam najbolje zna zašto je to tako.

U Aleksićeve laži ne veruju ni oni koji ga najbolje poznaju, stanovnici Trstenika, a čitava Srbija vrlo dobro zna koliki je doprinos današnjoj teškoj situaciji u vezi sa KiM dala katastrofalna politika Aleksićevog šefa Vuka Jeremića. Izmestili su pitanje KiM iz Ujedinjenih nacija, lagali su i varali članice Saveta bezbednosti koje su podržavale Srbiju i radili im iza leđa, vodili tajnu politiku, zbog čega su ljudi napuštali pregovarački tim Srbije i na kraju postavili katastrofalno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde.

Zato se Aleksićevoj i Jeremićevoj "borbi" za Kosovo i Metohiju najviše raduju prištinske vlasti, a imamo priliku da vidimo da upravo sa njima sinhronizuju svoje delovanje u Skupštini Srbije.

Na njihovu žalost, ni laži, ni bolesne konstrukcije, ni podrška Šokalovih medija neće pomoći Aleksiću i Jeremiću da poprave ugled kod građana Srbije, osim kod onih kod kojih su već najpopularnije političke ličnosti, a to su albanski separatisti na Kosovu i Metohiji", navedeno je u saopštenju Jovanova. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (70)