VUČIĆ O IZJAVI MILANOVIĆA: S pažnjom ću pogledati izjavu hrvatskog predsednika o tome da nam je Kosovo oteto

Tanjug

30. 01. 2023. u 14:17

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi voleo da čuje u celini izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojoj se govori o tome da je Srbiji oteto Kosovo.

ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ МИЛАНОВИЋА: С пажњом ћу погледати изјаву хрватског председника о томе да нам је Косово отето

Foto: printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

 Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa češkim predsednikom Milošem Zemanom na pitanje kako komentariše izjavu Milanovića: "Mi i međunarodna zajednica Srbiji smo oteli Kosovo", rekao da će pažljivo pogledati tu izjavu.

Dodao je da je Zemanu i njegovoj delegaciji pričao i o odnosu prema teritorijalnom integritetu Srbije i da im je između ostalog rekao šta se dešava kada neki ljudi dođu u Srbiju i traže da poštujemo nešto što bi oni voleli da poštujemo.

"I kada izvučem Povelju UN i Rezoluciju 1244 i sve sporazume, Briselski, Vašingtonski... pitam koji sporazum želite da poštujete - a onda ili dobijete ćutanje ili arogantniji odgovor. Vi znate da to nije realnost, a mi smo ti koji kreiramo realnost. Ako želite da gledate u budućnost zaboravite papire i pravni poredak, koga briga za to, morate da se upodobite", rekao je Vučić koji je domaćin Zemanu koji u Beogradu boravi od juče u zvaničnoj oproštajnoj poseti na kraju drugog petogodišnjeg manadata.

Podsetimo - KOSOVO je oteto od Srbije, poručio je danas u Petrinji hrvatski predsednik Zoran Milanović i naveo: "To smo uradili mi i međunarodna zajednica".

Više o tome klikom OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZVIĐAČKA ČETA ISPUNILA SVOJE ZADATKE: Sjajn prikaz Vojske Srbije na Pešteru (VIDEO)