"FOLIRANTI KOJI ZBOG POLITIČKIH POENA UNIŠTAVAJU DRŽAVU": Opozicija ujedinjena u mržnji prema Vučiću

Novosti online

28. 01. 2023. u 14:21 >> 15:51

ČLANOVI predsedništva SNS-a regovali su na okupljanje i sramne prozivke opozicije na račun predsednika Aleksandra Vučića.

ФОЛИРАНТИ КОЈИ ЗБОГ ПОЛИТИЧКИХ ПОЕНА УНИШТАВАЈУ ДРЖАВУ: Опозиција уједињена у мржњи према Вучићу

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Jedini plan koji zauvek treba odbaciti jeste plan ovog ološa koji se danas sakupio da zbog političkih poena uništavaju državu. A ovaj plan koji oni pominju na skupu od najviše sto ljudi, nije potpisan, ali je njima zbog demagogije kojom se po ceo dan bave potrebno malo pažnje da nam dokažu kakvi su to junaci. Usput, zaboravljajući da niko nije lud i da smo njihovo "junaštvo" imali prilike da vidimo, a nažalost i naš narod na Kosovu i Metohiji da oseti. Veliki su to junaci, patriote, koji su prvo oslobodili Kurtija, braću Mazreku, Brovinu, zatim dozvolili i ćutali na pogrom našeg naroda 2004. godine, sklapali Sporazume sa ekipom najvećih glodara u istoriji Srbije, koja se svojski trudila da cementira nezavisnost lažne države 2008. godine, a u kojima pritom slova o Kosovu i Metohiji nema. Sklapali koalicije dan posle izbora, a danas ponosno daju izjave, rame uz rame sa onima koji pucaju na srpsku decu - navodi se u saopštenju Milice Nikolićeve.

Dodaje i to da je zato najveća laž kada kažu za sebe kako su oni "državotvorna opozicija", jesu oni opozicija, ali opozicija Srbiji, pod komandom neke druge države.

Foto: SNS

- Svaki dan se trude da bar jedan tovar dodaju na leđa Srbiji, za koju bi im i dan bio veliki da je survaju u ambis. Svaki dan im smeta jedina brana i jedina sigurnost za opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, predsednik Vučić. Čovek koji je vratio ovo pitanje za pregovarački sto i čovek zahvaljujući kome je Srbija sačuvala, u prethodnih deset godina, mir - poručila je Nikolić.

Za kraj ističe da "kvazipatriote i junaci ranga Rade Trajković slomiti Srbiju, ali će pokazati svoj prljavi obraz".

- Što se Srbije tiče, sve dok je dalje od njihovih prljavih ruku, a na čelu sa predsednikom Vučićem, sačuvaće svoju celovitost i sačuvaće svoj narod! - jasna je Nikolić.

Ovim povodom se oglasio i Zoran Tomić.

- Okupili se politikanti i foliranti ispred predsedništva da bi dokazali po ko zna koji put da su ujedinjeni u mržnji prema Aleksandru Vučiću. Briga njih za narod na Kosovu i Metohiji, briga njih za Srbiju i kako će narod da živi, najvažnije je da iskoriste priliku da uz par solidnih floskula zberu koji politički poen, jer sad je prilika da počnu borbu za cenzus! Da, borbu za cenzus, a ne za Kosovo i Metohiju, jer da su hteli da se bore za našu južnu pokrajinu i naš narod, zar bi Miloš Jovanović član DSS i Boško Obradović koji je tad bio na njihovom kazanu, dozvolili da njihov režim pusti Kurtija iz zatvora kao osuđenog teroristu? Milica Đurđević Stamenkovski Kosova i Metohije se seti samo kad su izbori, kad je potrebno da se floskulama i pustim obećanjima obezbede glasovi, da bi došla na državne jasle. Daje ista ona obećanja i prosipa prazne priče koje je činio DOS pa ih nikad nije ispunio. Nikakve konkretne korake, aktivnosti ili program nemaju kojim bi sačuvali naš narod. Kritikuju i napadaju Vučića koji je iz situacije gde je za međunarodnu zajednicu Kosovo i Metohija bila tema ad akta (gotova), uspeo da se izbori da ona bude prioritet za razgovor i rešavanje. Napadaju Vučića koji je jačao ugled Srbije i njenu poziciju u međunarodnim krugovima upravo da bi se podigli kapaciteti za borbu i za rešavanje problema, koji za razliku od ovih folera, on ne želi da prebaci na buduće generacije. Zamrznuti konflikt nikome nije od koristi. Zapravo, od koristi je samo onima koji bi na toj temi da profitiraju, zato ga i napadaju, a to je tajkunska i politikanska opozicija udružena sa teroristima iz Prištine koje predvodi Kurti! - poručio je Tomić.

Zoran Tomić

Kako on kaže da su iskreni u nameri da se bore za Kosovo i Metohiju imali su prilike da dokažu na prethodnoj posebnoj sednici o našoj pokrajini u Narodnoj skupštini.

- Nisu hteli ni za izveštaj da glasaju, koji je tehnički dokument, već su i tu našli prostora da sebi namaknu koji poen, a separatistima u Prištini i Kurtiju daju osnov za spinovanje i medijske napade na Srbiju. Nisu izdržali ni da presede celu sednicu, da čuju tuđe mišljenje i argumente, već je važno da pošto su se naspavali došli u salu, izdeklamovali svoja saopštenja koja su naučili napamet, spakovali se i otišli! Zar se tako patriote bore za Kosovo i Metohiju? Ne, ali to njima neće dopreti do mozgova, jer jedina preokupacija svima njima je kako skinuti Vučića sa vlasti, pa i po cenu žrtvovanja Srbije i njenog naroda! Sad izbegavaju da razgovaraju sa Vučićem koji je od apsolutne većine naroda dobio legitimitet da se za interese Srbije bori. Izbegavaju, jer nemaju šta konkretno ni da kažu niti da predlože. Zato traže sednicu skupštine, jer svoje unapred izrežirane predstave moraju da igraju, drugačije ne umeju - navodi se u saopštenju.

Prema rečima Tomića, narod nije slep, nije glup i nije blesav!

- Jasno vidi ko se na političkoj sceni iskreno i otvoreno bori za opstanak Kosova i Metohije, za opstanak našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima i zato je na izborima dao apsolutnu podršku predsedniku Vučiću i njegovoj politici, jer je jedini lider koji se iskreno i svom snagom za to bori. Zato neka opozicija izbegava razgovore, neka glumi patriotizam u skupštini, neka spinuje javnost u svojim medijima, ali te mahinacije i prevare neće proći! Voditi državu je velika odgovornost i vlasti i opozicije, ali opozicija svoj deo odgovornosti i tereta ne razume i ne želi da preuzme. Zato je većinska Srbija uz predsednika Vučića, da prvo čuje detalje o predlogu koji je dostavljen, razmotrimo na sednici skupštine sve moguće dalje korake i scenarije i dalje zajedno dođemo do najboljeg rešenja u interesu građana Srbije! - kazao je Tomić.

Foto: SNS

 - Oni koji su sve upropastili, državu nam razvalili po svim parametrima, po pitanju Kosova i Metohije posebno, odnose sa svima u svetu sveli na najobičniju pijacu gde su celu Srbiju i sve što ima veze sa našom državom iznosili na tezgu, da svako uzme šta želi i hoće, danas glume velike junake i srbuju zarad marketinga i sitne političke ćari. Ne birajući ni sredstva, ni način, ni pitanje. Nema teme u kojoj nisu protiv svoje države.

Danas su se pristalice DSS, Zavetnici i Dveri skupili da "brane" Kosovo i Metohiju. Od koga? Od njih samih i njihovih lidera i partnera.

Kad god bilo ko pokuša da izvrši neki pritisak na Srbiju, njihovoj sreći nema kraja. Po sistemu - neka bude što gore Srbiji, samo da se oni dočepaju vlasti!

Pamti Srbija, i čitav naš narod, šta nam se sve dešavalo dok su nas oni i svi njihovi branili i o nama brinuli. Pravi rezultat njihove "politike" je: pogrom 2004. godine, to što su iz zatvora pustili najveće krvoloke s Kurtijem na čelu da nam narod ubija, to što su od 2008. godine dobijali samo zahvalnost od strane prištinskih separatista za svu pomoć i podršku koju su pružili u sticanju tzv. Kosovske nezavisnosti. Oni koji su kao deo trulog Saveza za Srbiju, promovisali Radu Trajković kao svog koordinatora SZS na Kosovu i Metohiji.

Takvi nam danas, svi kao jedno, bez ikakve razlike, sole pamet i drže slovo o odbrani Kosova i Metohije.

Ali, neće narod njih i ostale Kurtijeve pulene, neće njihove napade na Srbiju i predsednika, neće njihovu Radu i politiku lepih reči i milozvučnih floskula.

Hoće borbu, posvećenost i rad. Znaju ko im jedini baš to pruža. Posebno znaju Srbi na Kosovu i Metohiji ko za njih radi, ko se bori i čuva njihove interese - zato plebiscitarnu podršku pružaju Aleksandru Vučiću.

O takvoj podršci, štetočine koje sebe vole da nazivaju patriotama, mogu samo da sanjaju - navodi se u saopštenju Nevene Đurić, potpredsednika Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)