"UVEK SE ZAVRŠI LOŠE PO NJIH": Vesić - Opozicija bi da isključi Vučića iz politike, jer ne mogu da ga pobede na izborima

Novosti online

28. 01. 2023. u 10:47

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da su zahtevi dela opozicije da predsednik Aleksandar Vučić ne bude nosilac liste SNS na izborima, što je bio i predlog evroposlanika Vladimira Bilčika i Matjaža Nemeca, zapravo pokušaj da Vučića isključe iz politike, jer ne mogu da ga pobede na izborima.

УВЕК СЕ ЗАВРШИ ЛОШЕ ПО ЊИХ: Весић - Опозиција би да искључи Вучића из политике, јер не могу да га победе на изборима

Foto: Ministarstvo građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture

- Nije prvi put da pokušavaju predsedniku Vučiću da zabrane da bude predsednk stranke ili da bude na nekoj izbornoj listi, što je uobičajeno u svetu. I Makron vodi listu svoje stranke, i drugi predsednici pre Vučića su to radili, ništa to nije novo - rekao je Vesić za TV Prvu.

To je, kaže, opsednutost dela opozicije predsednikom Vučićem, kojem bi, umesto da pokušaju da ga pobede na izborima, boljim idejama ili programom, hteli da zabrane da učestvuje na izborima, kako bi oni uspeli da dođu na vlast.

Kada je reč o evroposlanicima, ministar je primetio i da postoji konstanto meštanje u unutrašnje stvari Srbije, dodajući da, svakako nije nevažno šta kaže Evropski parlament, ali da EP nema takav uticaj na Evropsku komisiju kao parlament na vladu.

- Oni su u svojoj rezoluciji tražili da se preispita rad komesara Varheilja, za šta nemaju nikakvu nadležnost… Ali, postoji konstatno mešanje u untrašnje stvari Srbije, poput toga da li će neko dobiti nacionalnu frekvencu. To je untrašnja stvar naše države, nadležnih organa i to je pokušaj da neko utiče na nas van onoga što je usklađivanje sa spoljnom politikom kao deo evropskih integracija. To nije normalno - istakao je Vesić, koji je i član Predsedništva SNS.

A to što opozicija misli da će uspeti da dođe na vlast preko nekoga sa strane, umesto da razgovaraju sa građanima, uvek se završi loše po njih, jer na svakim sledećim izborima prođu sve gore, zaključio je ministar Vesić.

BONUS VIDEO: DA SE UGLEDAMO NA SAVINE VRHOVE: Svetosavska akademija u Beranama, govorio i Matija Bećković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (20)

MLATI, ČOVEK, PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabić odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)