SRBI SU JEDINE METE: Ko ohrabruje albanske ekstremiste i šta se krije iza novog napada na Kosovu i Metohiji?

Novosti online

27. 01. 2023. u 22:19

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je povodom večerašnjeg kamenovanja vozila kojim je upravljao Saša Blažić u Suvom Dolu da činjenica da je on vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin.

СРБИ СУ ЈЕДИНЕ МЕТЕ: Ко охрабрује албанске екстремисте и шта се крије иза новог напада на Косову и Метохији?

Foto: D. Milovanović

- U multietničkom naselju Suvi Do večeras je kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić. On srećom nije povređen, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. On je vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca, što nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Takođe se ističe da je od početka godine primećen povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim sredinama na KiM, posebno u Suvom Dolu. 

- To jasno ukazuje da kosovski policajci s juga, koji su bespravno raspoređeni u multietničkim sredinama na severu KiM, nisu tu da bi branili Albance, već da bi omogućili nesmetani napad na Srbe. Pre samo nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen dečak Lazar M, a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazduh. To pokazuje da su jedine mete i žrtve Srbi i da prisustvo pripadnika "kosovske policije" stimulativno i ohrabrujuće deluje na albanske ekstremiste - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a