BOCAN-HARČENKO ODGOVORIO NA HILOVE PRETNJE SRBIJI: Šta se krije iza izjave američkog ambasadora o plaćanju previsoke cene?

Tanjug

27. 01. 2023. u 15:35

AMBASADOR Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je, u komentaru izjave ambasadora SAD Kristofera Hila da je "Srbija već počela da plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji", da Zapad, umesto ravnopravne saradnje, daje "prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoji da ograniče suverenitet zemlje".

БОЦАН-ХАРЧЕНКО ОДГОВОРИО НА ХИЛОВЕ ПРЕТЊЕ СРБИЈИ: Шта се крије иза изјаве америчког амбасадора о плаћању превисоке цене?

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Profimedia/Ilustracija

Bocan-Harčenko navodi da "osvetnička politika" nije ruska metoda, "nego isključivo zapadna".

- Ambasador Hil poziva Beograd da se pridruži nelegitimnim jednostranim sankcijama EU prema Rusiji, a znajući da se tome protivi ogromna većina Srba, pokušava da ih "prevaspita" neosnovanim tvrdnjama - rekao je ruski ambasador povodom Hilove izjave da Srbija plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji.

- "Visoku cenu" za odsustvo želje - da kažem bez uvijanja - da se zajedno sa EU stupi u "rat protiv Rusije" (prema rečima ministra spoljnih poslova Nemačke) određuju za Beograd sami Zapadnjaci. Umesto ravnopravne saradnje, daju prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoje da ograniče suverenitet zemlje - naveo je ruski ambasador.

Bocan-Harčenko je saopštio da očuvanje saradnje sa Rusijom u punom formatu Beogradu donosi očigledne prednosti i naveo da Rusija računa da će "ubuduće, zahvaljujući obostranoj dobroj volji, taj spisak biti proširen."

BONUS VIDEO: Roditelji trudnice koju su ubili NATO agresori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori