BOCAN-HARČENKO ODGOVORIO NA HILOVE PRETNJE SRBIJI: Šta se krije iza izjave američkog ambasadora o plaćanju previsoke cene?

Tanjug

27. 01. 2023. u 15:35

AMBASADOR Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je, u komentaru izjave ambasadora SAD Kristofera Hila da je "Srbija već počela da plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji", da Zapad, umesto ravnopravne saradnje, daje "prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoji da ograniče suverenitet zemlje".

БОЦАН-ХАРЧЕНКО ОДГОВОРИО НА ХИЛОВЕ ПРЕТЊЕ СРБИЈИ: Шта се крије иза изјаве америчког амбасадора о плаћању превисоке цене?

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Profimedia/Ilustracija

Bocan-Harčenko navodi da "osvetnička politika" nije ruska metoda, "nego isključivo zapadna".

- Ambasador Hil poziva Beograd da se pridruži nelegitimnim jednostranim sankcijama EU prema Rusiji, a znajući da se tome protivi ogromna većina Srba, pokušava da ih "prevaspita" neosnovanim tvrdnjama - rekao je ruski ambasador povodom Hilove izjave da Srbija plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji.

- "Visoku cenu" za odsustvo želje - da kažem bez uvijanja - da se zajedno sa EU stupi u "rat protiv Rusije" (prema rečima ministra spoljnih poslova Nemačke) određuju za Beograd sami Zapadnjaci. Umesto ravnopravne saradnje, daju prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoje da ograniče suverenitet zemlje - naveo je ruski ambasador.

Bocan-Harčenko je saopštio da očuvanje saradnje sa Rusijom u punom formatu Beogradu donosi očigledne prednosti i naveo da Rusija računa da će "ubuduće, zahvaljujući obostranoj dobroj volji, taj spisak biti proširen."

BONUS VIDEO: Roditelji trudnice koju su ubili NATO agresori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju