VUČIĆ NAJAVIO: Sve predstavnike poslaničkih grupa ću upoznati sa detaljima evropskog plana

Tanjug

23. 01. 2023. u 21:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić Srbija rekao je večeras da će u narednim danima pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa kako bi ih upoznao sa svim detaljima evropskog plana.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Све представнике посланичких група ћу упознати са детаљима европског плана

Foto N. Fifić

/ Ono što je važno to je da ću već narednih dana pozvati da obavestim, jer ne mogu da otvoreno govorim, javno, o svim detaljima, sve predstavnike poslaničkih grupa koje žele da čuju. I obavestiću ih o tome kako je to sve teklo. Šta se iza svega krije, šta su namere, pravićemo pravu institucionalnu transparentnost, tražiti značajniju ulogu parlamenta i Vlade - rekao je Vučić tokom obraćanja.

Naglasio je da "narod ne mora da brine", jer "ništa nije potpisano".

- Niti smo šta potpisali niti negde ima naš paraf. Mi smo samo suočeni sa činjenicama, ali mi sami moramo da budemo fer i da razumemo da je važno i da pokušavamo da nalazimo kompromisna rešenje - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je ocenio da se neće "ni danas ni sutra, ni za mesec, ni za tri neće dogoditi bilo šta". 

- A kada budemo suočeni sa tim konačnim zahtevima onda će se o tome izjašnjavati Narodna skupština, možda i narod, možda i svi drugi. Kad kažem svi drugi mislim i na sve druge institucije političkog sistema Srbije i celokupno srpsko društvo - rekao je Vučić.

Ističe da je on uvek obaveštavao i slušao mišljenje i SPC i svih ostalih verskih zajednica na teritoriji Republike Srbije.

- U svakom slučaju, pred nama je težak period i biće nam potrebno više truda i mnogo više rada i energije, kako bi sve to prevazišli na najbolji mogući način - ocenio je Vučić.

Vučić naglašava da je veoma važno da Srbija pokaže svima da je opredeljena za mir.

- Da pokažemo da se zalažemo za mir u regionu, da pokažemo da su sve optužbe o tome kako ćemo nekog da napadamo bile lažne i besmislene i da mi pokažemo šta je to što očekujemo u budućnosti i da se za to borimo - zaključio je Vučić.

Rekao je i da trenutna situacija utiče na sve, a da će u narednim danima morati da se bavi i drugim pitanjima kao što je spuštanje inflacije iako su pokazatelji Srbije bolji od drugih zemalja.

- Da prođete bolje od jedne Rumunije na tržištu obveznica je neverovatan uspeh. Naši podaci su bolji. Naš javni dug će biti ispod mastrikta 60 odsto. U evrozoni je 94 odsto javni dug - rekao je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (141)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!