"DA JE DOČEKAJU U VESELJU I DOBROM ZDRAVLJU" Vučić čestitao kinesku Novu godinu

Tanjug

22. 01. 2023. u 07:45

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je kineskom narodu Novu godinu.

ДА ЈЕ ДОЧЕКАЈУ У ВЕСЕЉУ И ДОБРОМ ЗДРАВЉУ Вучић честитао кинеску Нову годину

Foto: Tanjug

- Našim kineskim prijateljima od srca čestitam Godinu zeca, sa željom da je dočekaju u veselju i dobrom zdravlju. Želim vam da u krugu porodice i prazničnom raspoloženju, započnete da ostvarujete i najsmelije snove. Srećna vam Nova godina - napisao je Vučić sinoć na Tviter nalogu predsednika Srbije.

Kineska Nova godina ove godine obeležava se 22. januara, na prvi dan mladog meseca na početku godine po kineskom kalendau.

Proslava traje 15 dana i završava se puštanjem u vazduh papirnatih crvenih svetiljki.

Po kineskom kalendaru, ovo je godina crnog vodenog zeca.

BONUS VIDEO:

ČAMCIMA OBILAZE POPLAVLjENO PODRUČJE: Spasioci u K. Mitrovici proveravaju da nema ljudi u kućama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (262)