KURTIJEV DIKTATORSKI REŽIM NASTAVLJA SA TORTUROM SRBA: Srpska lista o incidentima na prelazima Jarinje i Brnjak

D. Z.

18. 01. 2023. u 18:36

POVODOM zaustavljanja vozila na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, Srpska lista ocenila je večeras da dok međunarodni predstavnici ćute, diktatorski režim Aljbina Kurtija nastavlja sa torturom, maltretiranjem Srba i kršenjem potpisanih sporazuma.

КУРТИЈЕВ ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ НАСТАВЉА СА ТОРТУРОМ СРБА: Српска листа о инцидентима на прелазима Јариње и Брњак

Foto: N.K.

Iz ove liste opominju da je danas na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, protivno sporazumu iz novembra prošle godine, Kurtijeva policija maltretirala srpske građane i pretila zabranom ulaska na Kosovo i Metohiju, pretila zabranom upotrebe motornih vozila sa KM registarskim tablicama, i direktno oduzela pravo na slobodu kretanja građanima.

- Pozivamo međunarodne predstavnike, pre svega Evropsku uniju i njihove predstavnike koji su odgovorni za sprovođenje sporazuma i koji su našem narodu garantovali da će se potpisano poštovati, da najhitnije spreče Kurtija da krši sporazum o registarskim oznakama i time onemoguće dalju eskalaciju na terenu - navodi se u saopštenju Srpske liste.

U saoopštenju se dodaje da je "mir potreban svima na ovim prostorima osim Aljbinu Kurtiju koji je u svega par nedelja povukao sijaset poteza koje su dodatno uneli nemir među naše građane, počev od otimanja srpske imovine, prekopavanja lokalnih puteva, preko nastavka gradnje improvizovane baze specijalnih jedinica na Bistričkom mostu…"

- Evropska unija kao garant sporazuma mora najhitnije da osudi kršenje sporazuma i stavi do znanja Kurtiju da mora poštovati potpisani sporazum. Srpski narod neće mirno gledati gaženje osnovnih ljudskih prava i kršenje sporazuma kojima se ta prava našeg naroda garantuju - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

BONUS VIDEO - PODRŠKA UHAPŠENOM SLAĐANU TRAJKOVIĆU: Održan protestni skup u Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)