INCIDENT NA JARINJU: Tzv. kosovska policija zadržala sanitet sa pacijentom, vratili ga zbog "isteklih KM registracija"

Novosti online

18. 01. 2023. u 16:07

KOSOVSKA policija na administrativnom prelazu Jarinje zaustavila je danas vozilo Hitne pomoći u kojem se nalazio pacijent upućen u Klinički centar u Severnoj Mitrovici, sa obrazloženjem da nema pravo da prođe jer se radi o vozilu čija registracija na KM tablice je produžena posle 10. decembra prošle godine, a ta vozila Priština sada "vodi kao neregistrovana".

ИНЦИДЕНТ НА ЈАРИЊУ: Тзв. косовска полиција задржала санитет са пацијентом, вратили га због истеклих КМ регистрација

Foto: D.Z.

Vozač saniteta iz Severne Mitrovice Milan Jovanović rekao je za Kosovo onlajn da su mu službenici Kosovske policije na administrativnom prelazu Jarinje rekli da je danas u 10 sati stigao dopis da se sva vozila registrovana posle 10. decembra smatraju neregistrovanim i da je to "po Briselskom sporazumu".

- Prvo su uzeli dokumenta i rekli da je vozilo neregistrovano i da ne može da uđe na Kosovo, i da je danas u 10 sati stigao takav dopis, da posle 10. decembra nijedno KM vozilo više ne može da produži registraciju. Nakon toga su nas pustili, ali opomenuli da više nećemo moći da uđemo, a ni da izađemo sa Kosova - rekao je Jovanović.

On je naveo da su službenici Kosovske policije zatim iza njih vratili sva privatna vozila registrovana na KM tablice. To je potvrdila i Sunčica Mašić iz Prilužja. Ona je navela  da joj službenici kosovske policije njoj i sinu nisu dozvolili da se vrate kući "zbog stare nalepnice".

- Auto smo registrovali 20.12. 2022. godine, KM tablice, sve je regularno, a oni to ne uvažavaju. Kada smo prešli prelaz nisu nam rekli ništa, a sada kada smo se vraćali nisu hteli da nas puste. Rekli su stara je nalepnica, vratite se - navela je Mašić.

BONUS VIDEO - PODRŠKA UHAPŠENOM SLAĐANU TRAJKOVIĆU: Održan protestni skup u Kosovskoj Mitrovici

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024