PALMA PORUČIO: Račak je bio legalna antiteroristička akcija

Z. GLIGORIJEVIĆ

18. 01. 2023. u 15:08

DEO međunarodne zajednice koji podržava kosovske Albance treba da promeni svoj stav i jasno osudi albanske teroriste koji pucaju na decu na Badnje veče i na one koji ruše nadgrobne spomenike, što se nigde u svetu ne dešava. Sada se ponovo pominje slučaj “Račak”, istakao je Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije.

ПАЛМА ПОРУЧИО: Рачак је био легална антитерористичка акција

Foto: Novosti

- Račak je bio legalna antiteroristička akcija i to je bio lažni povod za NATO agresiju na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju i zato Račak nije bio ni u jednoj optužnici Haškog tribunala. Bombardovanje naše zemlje od strane NATO pakta 1999. godine je za mene bio genocid koji nikada ne zastareva. NATO je po Srbiji ubijao decu, žene, uopšte civile i to, po međunarodnim zakonima, zabranjenim sredstavima kao što su kasetne bombe. Politika koju danas vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić je politika mira i politika stabilnosti - rekao je Marković.

Dodaje i to da Srbija nije za rat, Srbija je za mir.

- Deo međunarodne zajednice koji podržava takozvano Kosovo mora da promeni svoju politiku, jer ne poštuju međunarodne sporazume, a i kosovski Albanci ne poštuju nijedan potpisani sporazum, od Kumanovskog sporazuma, Rezolucije 1244 do Briselskog sorazuma - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u Jagodini sa ambasadorom Republike Kube u Srbiji Gustavom Trista Del Todom.

Marković se zahvalio Republici Kubi što podržava teritorijalni integritet i suverentitet Srbije i Njegovoj ekselenciji što je za kraj svog mandata izabrao Jagodinu kao poslednji grad koji je posetio.

- Zahvaljujem se Republici Kubi što nije priznala takozvano nezavisno Kosovo I što je glasala protiv toga da takozvano Kosovo uđe u UNESKO. Srbija i Kuba su geografski daleko, ali po stavovima i istoriji veoma blizu. Kuba je zemlja koja se nalazi više od 60 godina pod američkim sankcijama, ali uspeva da održi stabilnost. Srbija i Kuba u međunarodnim organizacijma glasaju za međunarodno pravo, a  ne za zakon sile. Zahvaljujem se Njegovoj Ekselenciji ambasadoru Republike Kube u Srbiji Gustavu Trista Del Todu što je izabrao upravo Jagodinu za grad koji obilazi na kraju svog mandata - kazao je Marković dodavši da je Jagodina grad duše što, kako je rekao, pokazuje i podatak da pored Beograda, ruski i ukrajinski državljani najviše kupuju stanove i kuće u Jagodini, što je pokazalo najnovije istraživanje.

DEL TODO : ODLAZIM IZ SRBIJE SA NAJLEPŠIM OSEĆAJIMA PREMA SRBIJI I SRPSKOM NARODU

- Odlazim iz Srbije sa najlepšim osećajima i prema državi Srbiji i prema srpskom narodu. Srbija je prijateljska zemlja. Za Republiku Kubu Kosovo je sastavni deo Srbije, Mi tu nemamo dilemu i svi treba da poštuju Rezoluciju 1244 Ujedinjenih nacija. To je principijelan stav Kube, kao što je principijelan stav Srbije da u Ujedinjenim nacijama glasa protiv blokada i sankcija prema našoj zemlji. Nakon korona pandemije polako s eturisti iz Srbije vraćaju na Kubu. Pre pandemije je bilo 7000 turista iz Srbije na Kubi godinje, a već sada, prvih meseci nakon pandemije, na Kubi je bilo 2000 srpskih turista i beležimo dosta turista i iz Jagodine. Čestitam Republici Srbiji i njenom rukovodstvu na svim uspesima, a posebno na privrednim uspesima koje postižete. Nadam se da ću se opet vratiti u vašu lepu zemlju - rekao je ambasador Republike Kube u Srbiji Gustavo Trista Del Todo.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega