KURTI STVARA DODATNE TENZIJE: Srpska lista reagovala na odluku o eksproprijaciji zemljišta u Leposaviću

D. Z.

17. 01. 2023. u 14:08

SRPSKA lista saopštila je danas da i pored visokih tenzija Aljbin Kurti ne prestaje sa jednostranim potezima koje stvaraju dodatne tenzije i koje su izvor novih nestabilnosti na severu Kosova i Metohije.

КУРТИ СТВАРА ДОДАТНЕ ТЕНЗИЈЕ: Српска листа реаговала на одлуку о експропријацији земљишта у Лепосавићу

Foto: Novosti

Iz ove liste su povodom odluke tzv Vlade Kosova o eksproprijaciji zemljišta na području opštine Leposavić i to za potrebe kosovske policije, ocenili da se odlukom o otimanju imovine u opštini Leposavić Priština direktno meša u unutrašnji život srpskih opština i nastoji da pravnim nasiljem izazove reakciju srpskog naroda koji je poučen ranijim iskustvom svestan da ova odluka ide na štetu našeg naroda.

Iz Srpske liste ističu da i pored jasno izražene namere Srba da sačuvaju mir i daju svoj doprinos smirivanju tenzija Aljbin Kurti svakodnevno izaziva nove probleme i pogoršava ionako krhku situaciju.

- Svesni da je njegovo delovanje usmereno na izazivanje kriza, zahtevamo od međunarodnih predstavnika da zaustave Kurtija na vreme i ne dozvole ugrožavanje krhkog mira na ovim prostorima. Svako dalje delovanje protiv interesa srpskog naroda bez reakcije međunarodnih predstavnika će poslati poruku da oni podržavaju njegovu politiku progona srpskog naroda i izazivanja sukoba na šta niko od nas neće pristati- navode iz SRpske liste.

Oni poručuju Kurtiju da srpski narod neće dozvoliti realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj nastavak militarizacije severa, okupaciju srpskih opština i povećanje prisustva njegovih specijalnih ili nekih drugih jedinica na severu Kosova i Metohije jer je, kako naglašavaju, njihovo prisustvo mesecima izvor problema, ujedno i nelegalno i protivno interesima žitelja ovog područja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada