"ŽELIMO DA PODSTAKNEMO LJUDE DA SE PRIJAVE": Vučić otkrio kolika će biti minimalna plata u specijalnim jedinicama Vojske Srbije

Novosti online

16. 01. 2023. u 11:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sastanku na kom su predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2022. godinu.

ЖЕЛИМО ДА ПОДСТАКНЕМО ЉУДЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ: Вучић открио колика ће бити минимална плата у специјалним јединицама Војске Србије

Foto: Ministarstvo odbrane

U svom obraćanju nakon sastanka otkrio je kada planira raspisati konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije.

- Išli smo sa povećanjem primanja. Ja ću na Dan državnosti raspisati konkurs za prijem u specijalne jedinice. Biće dodatno snaženje naših specijalnih jedinica. Minimalna, osnovna plata biće preko 200.000 dinara. Želimo da podstaknemo ljude da se prijave u specijalne jedinice - kazao je predsednik.

- Moraćemo mnogo više da se usredsredimo i opredelimo na dobijanje novih sredstava iz odbrambene industrije Srbije - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ćemo imati N1, N2 i N3, gde će plata ići sa svim bonusima i preko 300.000 dinara.

– Radimo dalje, sagledali smo snagu svih drugih, ali i svoju snagu – zaključio je predsednik.

Posle predsednika, obratio se prisutnima i ministar odbrane Miloš Vučević.

- Naša država je vrlo jasna, zabranjeno je učešće u svim sukobima. Mi bismo želeli smanjivanje tenzija svuda, pa i u Ukrajini - istakao je ministar.

- Republika Srbija će nastaviti intenzivno da ulaže u odbrambeni sistem. Mi smo vojno neutralna država i ne menja se pozicija Srbije - kazao je ministar.

BONUS VIDEO: Dečak Stefan Stojanović iz Štrpca izašao iz bolnice u Gračanici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (79)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada