NAVIKLI DA ŠETAJU PO TUĐOJ ZEMLJI: Albanski prst u oko Argentini po diktatu Londona - Četa tzv. KBS-a stigla na Malvine

Novosti online

13. 01. 2023. u 13:13

ČETA tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga je stigla na Malvine (Folklandska ostrva), saznaje Kosovo onlajn.

НАВИКЛИ ДА ШЕТАЈУ ПО ТУЂОЈ ЗЕМЉИ: Албански прст у око Аргентини по диктату Лондона - Чета тзв. КБС-а стигла на Малвине

Foto Tanjug/AP

Pripadnici tzv. KBS-a su smešteni u bazi „Maunt Plezant“, koja se nalazi na oko 50 kilometara od prestonice Malvinskih ostrva.

- Plan je da ostanu do tri godine, uz periodične rotacije. Grupu (tzv.) KBS koja je doputovala čini između sedam i devet ljudi, ali uopšte nije bitan broj, već činjenica da su raspoređeni na teritoriji oko koje postoji spor o suverenitetu, koji je priznat od strane Ujedinjenih nacija - dodaje dobro obavešteni izvor.

Zbog pomenutog raspoređivanja pripadnika tzv. KBS, Argentina je krenula u „diplomatsku ofanzivu“, i sprovela niz napora u Beogradu i Londonu.

Početkom decembra argentinsko Ministarstvo spoljnih poslova uručilo je formalnu protestnu notu britanskoj ambasadorki u Argentini.

Pored toga, Argentina je obavestila ostale latinoameričke zemlje o ovom jednostranom britanskom aktu, i s tim u vezi je značajna regionalna organizacija Zajednica latinoameričkih naroda izdala osuđujuću izjavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)