OTAC PRETUČENOG SRPSKOG MLADIĆA ZA "NOVOSTI": Napali su moje dete iz čista mira - celu noć su ga držali u policiji

Marija Stevanović

07. 01. 2023. u 11:10

STEFAN Tomić (18) iz Klokota na Kosovu i Metohiji napadnut je noćas kada se sa bratom vraćao sa božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla. Stefana je napala grupa Albanaca, a mladić je zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a lekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini.

ОТАЦ ПРЕТУЧЕНОГ СРПСКОГ МЛАДИЋА ЗА НОВОСТИ: Напали су моје дете из чиста мира - целу ноћ су га држали у полицији

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kako za "Novosti" kaže otac napadnutog srpskog mladića, Ivica Tomić, Stefan je napadnut kada je nakon liturgije krenuo da tetki bude položajnik. 

- Bili smo na liturgiji, stariji sin je krenuo, kako je običaj, kod tetke da bude položajnik. Njih sedmorica, osmorica, sedeli su u kafani, izašli su i iz čista mira napali moje dete. Ko zna da li su bili pijani, naoružani, napali su ga iz čista Mira - kaže Ivica za "Novosti". 

Otac mladića koga je grupa Albanaca napala na najradosniji hrišćanski praznik kaže da je Stefan šokiran i preplašen, ističe da je tek napunio 18 godina i da je još uvek dete. 

- Plakao je kada me je video u policiji. Sada spava, šokiran je i preplašen zbog ovoga što se dogodilo. 

Kako kaže, umesto da provode praznik u radosti i veselju, uznemireni su zbog svega što se dogodilo.

- Ne pitajte kako nam je! - kaže nam Ivica. 

Stefan celu noć proveo u policiji

Povređeni Stefan je sve do sedam sati jutros bio u policiji.

- Do sedam jutros su ga držali u stanici, kao da je moje dete nešto uradilo. Čekali su da dođe tužilac koji se uopšte na kraju nije ni pojavio. Ja sam otišao u stanicu i zamolio da puste moje dete, da se odmori od stresa koje je preživelo, i da ga odvedu u ambulantu. Tek posle toga su ga pustili kući - kaže Ivica za "Novosti". 

Dodaje da ih je pozvao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kako bi im pružio podršku i saznao kako je Stefan oseća nakon gnusnog napada. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

SVETLOST NA GRUDIMA: Otkriveno šta je Novak Đoković nosio na telu tokom prethodnog meča na Rolan Garosu