PETKOVIĆ PORUČIO: Ranjavanjem dečaka Priština šalje poruku da Srbi nisu dobrodošli

Tanjug

07. 01. 2023. u 09:30

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je danas da ranjavanjem dečaka Priština šalje poruku da Srbi nisu dobrodošli, te da je pokušaj ubistva srpske dece mrlja na obrazu međunarodne zajednice.

ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО: Рањавањем дечака Приштина шаље поруку да Срби нису добродошли

Foto Tanjug

On je za RTS rekao da nažalost i ovaj Božić srpski narod provodi sa gorkim ukusom zbog jučerašnjeg ranjavanja Stefana i Miloša Stojanovića.

Petković je ranjenim dečacima poželeo dobro zdravlje i oporavak.

- Oni su dobro. Stefan je u KBC u Gračanici, Miloš se nalazi kod kuće, sam Bog ih je spasao. Juče na Badnji dan Albanac je pucao na našu decu samo zato što su nosili badnjak - rekao je on.

Kako je ocenio srbomrzačka politika dovodi do sve većeg broja incidenata, te  ne da mira ni na najveće praznike.

- Priština šalje poruku da Srbi nisu dobrodošli. Ja sam ispred doma Srećka Sofronijevića koji je ranjen pre nekoliko godina, po istom rukopisu ranjeni su i sada dečaci. Država će učiniti sve jer život svakog deteta je crvena linija i svetinja - rekao je on. 

Govoreći o odgovoru KFOR-a na zahtev Srbije za vraćanje 1000 pripadnika snaga bezbednosti na KiM koji je sinoć stigao, Petković je rekao da su predstavnici Vojske preuzeli odgovor komandanta KFOR-a i da je interesantno da nam je odgovor upućen maltene na Božić.

Petković je rekao da mu nisu dozvolili da poseti dečake u Gračanici, da je od Prištine zatražio da ih poseti, ali da je Kurti zabranio.

- Oni ne govore o napadu na Srbe nego o napadu na nekakve kosovske državljane. Ceo svet mora da osudi ovaj incident. Pokušaj ubistva naše dece je mrlja na obrazu međunarodne zajednice. Upravo zbog toga je upućen zahtev Kforu da dozvoli povratak do 1000 pripadnika srpskih snaga bezbednosti na KiM - rekao je Petković.

 

BONUS VIDEO:

NI BADNjE VEČE NE MOŽE DA PROĐE U MIRU: Doktor o povredama srpskih dečaka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)